ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ανόρθωση στήθους: Τι είναι η μαστοπηξία και τα αποτελέσματα

Ένα από τα σημεία του σώματος που πλήττονται σοβαρά από το πέρασμα του χρόνου και μας κοστίζουν σε «αυτοπεποίθηση» είναι το στήθος.

Ανόρθωση στήθους: Τι είναι η μαστοπηξία και τα αποτελέσματα

Λύση στην χαλάρωση και την πτώση του στήθους δίνει η μαστοπηξία. Πρόκειται για μια χειρουργική μέθοδο για την ανόρθωση και την ανάπλαση του στήθους, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού καμία χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να εξαλείψει δια παντός τις συνέπειες της βαρύτητας.

Στόχος της μαστοπηξίας είναι η επανατοποθέτηση του συμπλέγματος θηλή-άλως (περίγραμμα θηλής) και όλου του στήθους πιο ψηλά στο θώρακα καθώς και η βελτίωση του περιγράμματος και του όγκου του. Επίσης η αφαίρεση του επιπλέον δέρματος ,η μείωση του δερμάτινης θήκης και η στήριξη του στήθους με τρόπο που να διαρκεί.

Σε συνδυασμό με τα εμφυτεύματα στήθους, η μαστοπηξία είναι δυνατόν να ξαναδώσει στο στήθος το σφρίγος του και να αυξήσουν το μέγεθός του.

Λάβετε υπόψη σας ότι η ανόρθωση σίγουρα θα βελτιώσει την εμφάνιση και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας, οι αλλαγές όμως που θα επιφέρει δεν θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε να μοιάζετε στην ιδανική εικόνα που ίσως φαντάζεστε.

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη μαστοπηξία επειδή, μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό το στήθος τους μίκρυνε και χαλάρωσε το δέρμα. Ωστόσο, αν και σκέφτεστε να κάνετε κι άλλα παιδιά, θα ήταν προτιμότερο να αναβάλλετε την ανόρθωση στήθους.

Πόσο επικίνδυνη είναι η μαστοπηξία;

Η ανόρθωση στήθους συνήθως είναι ακίνδυνη. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο επιπλοκών στο 2% των γυναικών. Αιμορραγία και μολύνσεις δεν είναι συχνές αλλά εάν προκύψουν, μπορεί οι ουλές να φαίνονται μεγαλύτερες.

Η μαστοπηξία αφήνει μόνιμες ουλές, οι οποίες βελτιώνονται κατά 90% στους πρώτους 12 μήνες μετά την επέμβαση. Μια επιπλοκή μπορεί να είναι η απώλεια της συμμετρικής θέσης των θηλών ή της αίσθησης των θηλών ή του στήθους.