ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πέντε βήματα για νεανική επιδερμίδα

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και η βιολογική γήρανση αναπόφευκτη. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν μια γυναίκα για να επιβραδύνει τη φθορά και να διατηρήσει την επιδερμίδα της σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση;

Πέντε βήματα για νεανική επιδερμίδα

Εφαρμόζοντας τα παρακάτω πρακτικά μέτρα θα περιορίσετε τους παράγοντες κινδύνου και θα διατηρήσετε –κατά το δυνατόν- τη νεανική και υγιή όψη της επιδερμίδας.

Καλός καθαρισμός
Κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται στην επιδερμίδα πολλοί ρύποι από το περιβάλλον. Το καλό πλύσιμο κάθε βράδυ βοηθάει το δέρμα να προστατευθεί από τις ερεθιστικές ουσίες.

Πετάξτε τα παλιά καλλυντικά
Τα δάκτυλα μεταφέρουν βακτήρια στα βαζάκια με τις κρέμες προσώπου, οδηγώντας στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Οι ειδικοί συνιστούν να πετάτε τις κρέμες το πολύ έναν χρόνο αφ' ότου τις ανοίξετε. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ συνιστά να πετάτε τη μάσκαρα τρεις μήνες αφ' ότου την ανοίξετε.

Μην πειράζετε τα σπυράκια
Μπορεί να νομίζετε ότι έτσι καθαρίζετε το δέρμα σας, αλλά στην πραγματικότητα ωθείτε τα βακτήρια πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας περαιτέρω μόλυνση και ευνοώντας την δημιουργία ουλής.

Περισσότερος ύπνος, λιγότερο στρες
Μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να διαταράξει τις άμυνες του δέρματος εναντίον των βακτηρίων και να ευνοήσει την απώλεια ύδατος. Μία παλαιότερη μελέτη έδειξε πως μετά από μία μόνον νύχτα λιγοστού ύπνου, το δέρμα επουλώνεται με πιο αργό ρυθμό. Αντίστοιχα, μελέτες σε ανθρώπους με χρόνιο στρες, έδειξαν πως όχι μόνον επουλώνεται το δέρμα τους πιο αργά, αλλά είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη τριχόπτωσης και στις εξάρσεις νοσημάτων όπως η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα.

Αντηλιακό
Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί βλάβες στο δέρμα, όπως φωτογήρανση και καρκίνο.

Διαβάστε επίσης:
Οι τέσσερις καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν 12 χρόνια!
Σε ποιες τροφές βρίσκεται η αντιγηραντική ουσία που προλαμβάνει καρκίνο, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον