ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πέντε κακές συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο και καταστρέφουν το δέρμα

Οι συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως η διάρκεια του ύπνου που απολαμβάνετε κάθε βράδυ, έχουν άμεση επίδραση στην όψη της επιδερμίδας. Ακόμη κι αν κοιμάστε αρκετά, όμως, μπορεί να καταστρέφετε εν αγνοία σας την επιδερμίδα σας εάν κάνετε τα παρακάτω λάθη που σχετίζονται με τον ύπνο.

Πέντε κακές συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο και καταστρέφουν το δέρμα

1. Θερμοκρασία δωματίου

Τόσο η πολλή ζέστη όσο και το πολύ κρύο μπορεί να αφυδατώσουν υπερβολικά την επιδερμίδα. Εάν τον χειμώνα κοιμάστε με το καλοριφέρ... αγκαλιά και το καλοκαίρι βάζετε τον ανεμιστήρα να σας χτυπάει κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι καιρός να κόψετε αυτή τη συνήθεια, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάσεις εκζέματος, ψωρίασης ή άλλων συναφών δερματικών παθήσεων.

2. Πολύ ζεστό νερό

Ένα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο, πρέπει όμως να αποφεύγετε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπο. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα, με συνέπεια το έντονο κοκκίνισμα, τη φαγούρα ή και το ξεφλούδισμα. Επίσης, το ζεστό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα ωφέλιμα φυσικά έλαια και πρωτεΐνες που την κρατούν ενυδατωμένη και λαμπερή.

bigstock Young Woman Reacting In Shock 80650019

3. Στάση στον ύπνο

Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα αν θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας, αφού η επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι προωθεί την εμφάνιση ρυτίδων και την εκδήλωση ακμής.

4. Κρασί μαζί με το βραδινό

Το κρασί περιέχει σάκχαρα και παράλληλα, όπως όλα τα αλκοολούχα, αφυδατώνει τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και κουρασμένο. Επίσης, το αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι, επομένως το «φυσικό φίλτρο» του οργανισμού δυσκολεύεται να απομακρύνει αποτελεσματικά τις συσσωρευμένες τοξίνες.

5. Ελλιπής καθαρισμός προσώπου

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, επειδή τις ώρες του ύπνου η ροή αίματος προς το δέρμα αυξάνεται, ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος ώστε το δέρμα να προετοιμαστεί κατάλληλα και να απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: Mail Online

Δείτε κι αυτό:

Βιταμίνες αντιγήρανσης: Σε ποιες τροφές θα τις βρείτε

Οι συνήθειες που φράζουν τους πόρους του δέρματος

Μαύροι κύκλοι: Πώς θα τους αντιμετωπίσετε ανάλογα με την αιτία τους