Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2013 - 22:00
Share 0
Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Η διατροφική αξία του αυγού είναι αναμφισβήτητη, παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και τους μύθους που το συνοδεύουν. Το αυγό είναι βασική τροφή για τα παιδιά, καθώς είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, που ωφελεί τη νοσητική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.


Τα ερωτήματα που συνήθως κάνουν οι γονείς είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου» και «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό».

Η απάντηση στο ερώτημα είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου», είναι :3-5 αυγά την εβδομάδα, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει την συχνή κατανάλωση αβγών από τα παιδιά προκειμένου να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έναντι των φθινοπωρινών ιώσεων.


Στο ερώτημα «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό», η απάντηση είναι ότι η κάθε μητέρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους τρόπους για να είναι το παιδί της γερό και δυνατό. Η προσθήκη του αυγού σε διάφορες μορφές, μέσα στα άλλα φαγητά του παιδιού, είναι πάντα η λύση.


Ωστόσο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φαντασία σας και να φτιάξετε τα αυγά της φωτογραφίας μας.


Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ   
 
Share 0

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Λουΐζα και αδυνάτισμα: Τελικά καίει το λίπος ή όχι;

Λουΐζα και αδυνάτισμα: Τελικά καίει το λίπος...

Το βότανο της Λουΐζα με το λατινικό όνομα «Lippia citriodora» ανήκει στην οικογένεια των Verbenaceae και κατάγεται από την Αμερική. Στην Ελλάδα θα την βρούμε και με άλλα ονόματα όπως : λιππία ή κιτρίοσμος ή λεμονόχορτο

Δείτε πόσο βάρος παίρνουμε μετά από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ

Δείτε πόσο βάρος παίρνουμε μετά από μια νύχτα...

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οι «υγρές θερμίδες» μας φορτώνουν με περιττά κιλά χωρίς να μας χορταίνουν.

Ευεργετική για τα νεφρά η μέτρια κατανάλωση κρασιού

Ευεργετική για τα νεφρά η μέτρια κατανάλωση...

Νέα έρευνα καταδεικνύει την άμεση σχέση της κατανάλωσης κρασιού με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας (CKD). Για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν την πάθηση αυτή, το κρασί μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Είναι δυνατόν να παχύνετε κάνοντας δίαιτα; Και όμως...

Είναι δυνατόν να παχύνετε κάνοντας δίαιτα;...

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε δίαιτα και αντί να χάσετε να πάρετε επιπλέον κιλά; Αν όχι τότε ανήκετε στους πολύ τυχερούς!

Οι 5 τροφές που αδυνατίζουν μετά το Πάσχα!

Οι 5 τροφές που αδυνατίζουν μετά το Πάσχα!

Λίγοι μπόρεσαν να αντισταθούν στο λαχταριστό κατσικάκι, το κοκορέτσι και όλες τις λιχουδιές του Πάσχα!

Ακολουθήστε το Onmed και στο twitter

×