Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2013 - 22:00
Share 0
Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Η διατροφική αξία του αυγού είναι αναμφισβήτητη, παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και τους μύθους που το συνοδεύουν. Το αυγό είναι βασική τροφή για τα παιδιά, καθώς είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, που ωφελεί τη νοσητική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.


Τα ερωτήματα που συνήθως κάνουν οι γονείς είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου» και «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό».

Η απάντηση στο ερώτημα είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου», είναι :3-5 αυγά την εβδομάδα, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει την συχνή κατανάλωση αβγών από τα παιδιά προκειμένου να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έναντι των φθινοπωρινών ιώσεων.


Στο ερώτημα «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό», η απάντηση είναι ότι η κάθε μητέρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους τρόπους για να είναι το παιδί της γερό και δυνατό. Η προσθήκη του αυγού σε διάφορες μορφές, μέσα στα άλλα φαγητά του παιδιού, είναι πάντα η λύση.


Ωστόσο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φαντασία σας και να φτιάξετε τα αυγά της φωτογραφίας μας.


Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ   
 
Share 0

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Πώς οι ετικέτες των τροφίμων επηρεάζουν το μεταβολισμό μας!

Πώς οι ετικέτες των τροφίμων επηρεάζουν το...

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, ωστόσο ο μεταβολισμός μας «δουλεύει» πιο γρήγορα, όταν σκεφτόμαστε ότι καταναλώνουμε παχυντικές τροφές.

Οι θερμίδες όλων των νηστίσιμων σε μία λίστα!

Οι θερμίδες όλων των νηστίσιμων σε μία λίστα!

Αν ανήκετε στην ομάδα αυτών που τηρούν τις νηστείες, τότε τα συμπεράσματα σχετικών μελετών, σας δίνουν πολλούς λόγους να συνεχίσετε να αντιστέκεστε στους διατροφικούς πειρασμούς.

Το πορτοκαλί ρόφημα που ανεβάζει τη διάθεση μας χωρίς αλκοόλ

Το πορτοκαλί ρόφημα που ανεβάζει τη διάθεση...

Πεσμένη διάθεση, μελαγχολία ακόμα και ήπιας μορφής κατάθλιψη; Δεν υπάρχει λόγος να καταφύγετε σε χημικές λύσεις ή στο αλκοόλ για να ανεβάσετε ρυθμούς.

Χάστε 2,5 κιλά σε μία μόλις εβδομάδα ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές

Χάστε 2,5 κιλά σε μία μόλις εβδομάδα ακολουθώντας...

Μπορεί οι μέρες που διανύουμε να είναι άγιες και το τελευταίο που μας ενδιαφέρει να είναι η σωστή διατροφή και τα κιλά, αλλά καλώς ή κακώς, μετά την Κυριακή του Πάσχα, άντε και τη Δευτέρα, όπου θα έχουμε φάει... βασιλικά, ο δείκτης της ζυγαριάς θα έχει κάπως... ανέβει και το φούσκωμα στην κοιλιά θα έχει κάνει δυναμική εμφάνιση!

Τα πιο ανησυχητικά δεδομένα για την καφεΐνη

Τα πιο ανησυχητικά δεδομένα για την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι η ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Onmed και στο twitter

×