ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Foodini: Ο εκτυπωτής που τυπώνει… φαγητά! (VIDEO)

Θέλετε να φάτε πίτσα ή μακαρόνια, αλλά βαριέστε το μαγείρεμακαι δεν θέλετε να παραγγείλετε;
Foodini: Ο εκτυπωτής που τυπώνει… φαγητά! (VIDEO)

Θέλετε να φάτε πίτσα ή μακαρόνια, αλλά βαριέστε το μαγείρεμακαι δεν θέλετε να παραγγείλετε;

Κανένα πρόβλημα, γιατί από το καλοκαίρι θα μπορείτε σε λίγαμόλις λεπτά να «τυπώσετε» όποιο φαγητό θέλετε και μάλιστα παρασκευασμένο μεαγνά υλικά!

Ο Foodini,όπως λέγεται ο πρωτότυπος εκτυπωτής φαγητών, θα κοστίζει 1.000 ευρώ και οι δημιουργοίτου πιστεύουν ότι θα φέρει τη μεγαλύτερη ανατροπή στον τρόπο που μαγειρεύουμεμετά τον φούρνο μικροκυμάτων.

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα γκατζετάκι. Πιστεύουμε ότι θααλλάξουμε για πάντα την παρασκευή του φαγητού», αναφέρει η Λινέτ Κούτσμα απότην κατασκευάστρια εταιρεία.

http://www.youtube.com/watch?v=W1fFKqWH0Ec

Πώς λειτουργεί!

Ο χρήστης διαλέγει μενού από την οθόνη αφής. Στη συνέχειαπαρακολουθεί τον «εκτυπωτή» που τυπώνει το φαγητό και το μόνο που πρέπει νακάνει στο τέλος είναι να βάλει την «εκτύπωση» στο φούρνο.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής περιέχει πέντε κάψουλες, οι οποίεςόμως δεν περιέχουν μελάνι, αλλά ο χρήστης βάζει τα φρέσκα υλικά της αρεσκείαςτου.

Αν θέλετε, για παράδειγμα, να φάτε λαζάνια, θα χρειαστείτε τρειςκάψουλες, μία με κιμά, μία με σάλτσα ντομάτας ή λευκή και μία με ζύμη για ταμακαρόνια. Πρώτα, βγαίνει μία στρώση κιμά πάνω σε έναν δίσκο που μπορεί να μπειστον φούρνο. Μετά, μία στρώση ζυμαρικών και στη συνέχεια η σάλτσα. Η διαδικασίαεπαναλαμβάνεται μέχρι να ετοιμαστούν όσα επίπεδα επιθυμεί ο χρήστης και μετά ταβάζει στον φούρνο.

Ήδη, υπάρχουν παραγγελίες από 30 χώρες, ενώ ότανκυκλοφορήσει, θα δημιουργηθεί μια online κοινότητα χρηστών για την ανταλλαγή συνταγών.