ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έχετε χάσει τον έλεγχο του βάρους σας;

Δοκιμάστε τοπαρακάτω τρικ.

Έχετε χάσει τον έλεγχο του βάρους σας;

Δοκιμάστε τοπαρακάτω τρικ.

Εάν τα τελευταίαχρόνια έχετε πάρει μερικά κιλά, ακολουθήστε μία και μόνο συμβουλή: Μηνπροσπαθείτε να τα χάσετε, απλώς να τα διατηρήσετε. Όταν εστιάζετε στη διατήρησητου βάρους –ειδικότερα εάν οι δίαιτες σας αγχώνουν ή οι προσπάθειές σας έχουν αποδειχθείάκαρπες στο παρελθόν– θα αποφύγετε τα επιπρόσθετα κιλά.

Μελέτη πουπραγματοποιήθηκε από το Duke University και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine αποδεικνύει τα οφέλη αυτής της πρακτικής. Οι ερευνητές χώρισαν 194Αφροαμερικανές σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκαν συμβουλές απώλειαςβάρους, ενώ στη δεύτερη οι γυναίκες έπρεπε να διατηρήσουν το βάρος τους. Έπειτααπό 12 μήνες, η πρώτη ομάδα συνέχισε να παίρνει βάρος ενώ η δεύτερη όχι. Τααποτελέσματα ήταν τα ίδια και στους 18 μήνες.

Γιατί συνέβη αυτό; «Οι αρχές διατήρησης του βάρους έχουν ευρύτερηεφαρμογή», δήλωσε ο Gary Bennett, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας, νευροεπιστημώνκαι παγκόσμιας υγείας στο Duke. Παράλληλα, η διατήρηση του βάρους μοιάζει εφικτή: Οι μειωμένες θερμίδεςπου απαιτεί μια δίαιτα είναι εμπόδιο, ενώ υπάρχουν εύκολοι τρόποι να «κόψουμε»100 ή 200 θερμίδες τη μέρα.

Για να σταματήσετενα παίρνετε βάρος, θα πρέπει να περιορίσετε σημαντικά την κατανάλωση ροφημάτων.Πολλές γυναίκες σταματούν να πίνουν ανθρακούχα, δεν υπολογίζουν όμως τους χυμούςκαι τον καφέ με πολλή ζάχαρη. Επίσης, τα υγιεινά σνακ βοηθούν να αποφύγετε τις παρασπονδίεςτην ώρα της δουλειάς, ενώ η ήπια άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθάστην καύση του λίπους.

Αλλάξτε τηστρατηγική σας και ανακτήστε τον έλεγχο. Όχι μόνο θα αποφύγετε το επιπρόσθετοβάρος, αλλά θα χάσετε σταδιακά μερικά κιλά χωρίς καθόλου κόπο.