ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας!

Όσο και αν το θεωρείτε ουτοπικό, η κατανάλωση αλκοόλ μεσύνεση και μέτρο, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Αυτά είναι τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας!

Όσο και αν το θεωρείτε ουτοπικό, η κατανάλωση αλκοόλ μεσύνεση και μέτρο, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Δείτε τις λιγότερο γνωστές ευεργετικές δράσεις του αλκοόλστον οργανισμό μας, σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες πουέχουν πραγματοποιηθεί.

Βοηθά στη διάλυση των πετρών

Σύμφωνα με μία έρευνα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή 5-7 φορές την εβδομάδα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο χολολιθίασης. Αντιθέτως ηπεριστασιακή κατανάλωση αλκοόλ, δεν φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο. Τοαλκοόλ αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεταβάλει τησυγκέντρωση χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη.

Το ιδανικό ποτό:

Η Sangria προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά, όσο περίπου έναποτήρι κόκκινο κρασί. Μην ανησυχείτε για το βάρος σας, ένα ποτήρι έχει μόλις120 θερμίδες.

Ιδανικό κατά της αρθρίτιδας

Μία πρόσφατη βρετανική έρευνα κατέδειξε ότι όσοι δεν πίνουναλκοόλ, διατρέχουν έως και 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αρθρίτιδα,σε σχέση με όσους πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα. Επίσης,σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, περιορίζει τα συμπτώματα της νόσου.Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ευεργετική επίδραση του αλκοόλ, οφείλεται στηναντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του.

Το ιδανικό ποτό:

Οποιοδήποτε ποτό περιέχει αλκοόλ φαίνεται να έχει τα ίδιααποτελέσματα.

Βοηθά την σκέψη

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loyola διαπίστωσαν ότι όσοικαταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουννοητική εξασθένηση, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Σύμφωνα με τηνέρευνα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ βελτιώνει τη ροή του αίματοςστον εγκέφαλο.

Το ιδανικό ποτό:

Σε σχέση με την μπύρα ή τα ''σκληρά'' ποτά, το κρασί φαίνεται να έχει πιοευργετικές επιδράσεις στην ενίσχυση των πνευματικών λειτουργιών.

Προστατεύει την καρδιά

Η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μειώνουν τον κίνδυνοεκδήλωσης καρδιακών παθήσεων κατά 40%, όπως προέκυψε από έρευνα της ΣχολήςΔημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό συμβαίνει καθώς αυξάνειτην καλή χοληστερόλη (HDL) και συμβάλλει στη μείωση της κακής (LDL)χοληστερόλης.


Το ιδανικό ποτό:

Το Pinot Noir περιέχει, σε σχέση με τα υπόλοιπα ποτά, τα περισσότερααντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων.