ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλοκαιρινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Η εποχή του καλοκαιριού είναι από τις καλύτερες για να ξεκινήσει κανείς να ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Λόγω ζέστης μας είναι πιο εύκολο να πίνουμε πολλά υγρά, κάτι που είναι πάντα καλό στην προσπάθεια απώλειας κιλών, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και τροφές εποχής που ευνοούν την δίαιτα.

Οι καλοκαιρινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Δείτε μερικές καλοκαιρινές τροφές που θεωρούνται ό,τι καλύτερο για να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά προτού... βγείτε στην παραλία.

Μήλο: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε ένα μήλο λίγο πριν ένα γεύμα με ζυμαρικά, κατανάλωσαν εν τέλει λιγότερες θερμίδες από εκείνους που αντί για μήλο, έφαγαν κάποιο άλλο σνακ. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μήλα προστατεύουν από το μεταβολικό σύνδρομο που οδηγεί σε συσσώρευση λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

superfoods-08-foss431

Λάχανο: Ποσότητα μιας κούπας τεμαχισμένου λάχανου περιέχει μόλις 34 θερμίδες και 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών, καθώς και σημαντική ποσότητα σιδήρου και ασβεστίου.

superfoods-03-foss431

Βρόμη: Προτιμήστε την στο πρωινό σας. Μία μερίδα δημητριακών βρόμης έχει μέχρι και 5 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες θα σας κάνουν να νιώσετε πιο "χορτάτοι" για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

superfoods-04-foss431

Άγριος σολομός: Τα πολύτιμα ιχθυέλαια που περιέχει είναι ευεργετικά όχι μόνο για την καρδιά σας, αλλά και για την... περιφέρεια της μέσης σας. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα επίσης βελτιώνουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, κάτι που βοηθάει στο "χτίσιμο" μυών και την μείωση του λίπους της κοιλιάς. Και όσο περισσότερους μυς έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει ο οργανισμός.

superfoods-07-foss431

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: Αντικαταστήστε τα κλασικά, λευκά ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης και θα δείτε τα κιλά να πέφτουν πιο γρήγορα σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχουν επίσης περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, κάτι που θα σας χορτάσει περισσότερο και ως εκ τούτου θα νιώσετε ότι θέλετε να φάτε λιγότερη ποσότητα.

superfoods-09-foss431

Μύρτιλα (blueberries): Όλα τα μούρα είναι καλά για τον οργανισμό, αλλά εκείνα που έχουν μπλε απόχρωση έρχονται στην πρώτη θέση. Περιέχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών (ανά γραμμάριο) από κάθε άλλο φρούτο, ενώ έχουν και 3,6 γραμμάρια φυτικών ινών ανά κούπα.

superfoods-10-foss431

Ρόδι: Ο χυμός ροδιού είναι από τους πιο υγιεινούς στη Φύση. Εκτός του ότι τα ρόδια είναι γεμάτα φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά, έχουν και πολύ λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

superfoods-12-foss431

Σαρδέλες: Έχουν πολλές πρωτεΐνες και Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία σας βοηθούν να αναπτύξετε το μυικό σας σύστημα. Επίσης έχουν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου και υψηλά επίπεδα ασβεστίου, γεγονός που καθιστά τις σαρδέλες ιδανικές για την διατροφή των εγκύων γυναικών.

superfoods-16-foss431

Διαβάστε επίσης:

Το λουλούδι που τρώγεται και είναι πιο δυνατό και από το πράσινο τσάι!

Το μπαχαρικό που σας προστατεύει από το τοξικό φθόριο στις τροφές

Καλοκαίρι και υγιεινά smoothies πάνε μαζί

Το ποτό με ελάχιστες θερμίδες που καταπολεμάει καρκίνο και διαβήτη!