ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δύο έξτρα μέθοδοι να χάσετε κιλά που δεν τους φαντάζεστε

Καλή είναι η μέτρηση θερμίδων. Καλό είναι να πίνετε πολύ νερό. Καλό είναι και να γυμνάζεστε τακτικά. Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως ακόμα δύο "μυστικά" για να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά και τα οποία είναι πανεύκολο να εφαρμόσετε.

Δύο έξτρα μέθοδοι να χάσετε κιλά που δεν τους φαντάζεστε

Πρώτα απ' όλα φροντίστε, όταν γευματίζετε, να έχετε την προσοχή σας στραμμένη στο φαγητό. Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να τρώτε, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση ή εργάζεστε: Δεν με συγκεντρώνεστε στο φαγητό σας και αυτό καθιστά εύκολο το να ξεχάσετε ό,τι έχετε φάει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, αλλά και με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με 24 ξεχωριστές έρευνες που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.

Δεύτερον, μπορείτε να "ξεγελάσετε" τον εγκέφαλό σας να αγαπήσει τροφές που ίσως δεν προτιμάτε, όπως το μπρόκολο ή το σπανάκι, με το να κοιτάτε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας φαγητά (όπως πίτσα, μακαρόνια, σοκολάτα) όσο τις τρώτε. Σύμφωνα με έρευνα Ελβετών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PLOS ONE, αυτό το "κόλπο" ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου σας που αναμεταδίδει μηνύματα για την γεύση και σας λέει πως ό,τι τρώτε εκείνη τη στιγμή είναι πιο ευχάριστο και νόστιμο από ό,τι το θεωρείτε κανονικά!

Διαβάστε επίσης:

Μια διατροφή με γλυκό (!) για την παραλία που θα λατρέψετε

Γιατί επιβάλλεται να φάτε μία μακαρονάδα!

Δείτε τι θερμίδες μας δίνουν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ

Οι 5 τροφές που σας κόβουν χρόνια επειδή προκαλούν καρδιοπάθεια