ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο πιο απολαυστικός τρόπος να προστατεύσετε την καρδιά σας

Είναι γνωστό πως το πολύ αλάτι και τα λιπαρά βάζουν σε κίνδυνο την καρδιά μας. Αντιθέτως, οι υγιεινές διατροφικές επιλογές μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Ο πιο απολαυστικός τρόπος να προστατεύσετε την καρδιά σας

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς και Κινέζους ερευνητές δείχνει ότι επιλέγοντας καθημερινά ένα νόστιμο σνακ μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Συγκεκριμένα, μία μερίδα φιστίκια, κάσιους ή καρύδια αντί για ένα παχυντικό σνακ φορτωμένο με ζάχαρη είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση για να προστατεύσουμε την καρδιά μας.

Η νέα μελέτη καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τη σημαντική συμβολή των ξηρών καρπών στην υγεία, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η συστηματική κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει γενικώς τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – ανεξαρτήτως αιτίας – κατά 17%.

Οι ξηροί καρποί διαθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό ακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και όχι μόνο. Συνδυαστικά, αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στον αποτελεσματικό έλεγχο της χοληστερόλης και την καταπολέμηση της φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Huazhong της Κίνας και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ μελέτησαν τεράστιο όγκο δεδομένων από 18 παλαιότερες μελέτες ώστε να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition καταδεικνύει ότι για κάθε μερίδα ξηρών καρπών που καταναλώνουμε καθημερινά ο κίνδυνος καρδιοπάθειας μειώνεται κατά 28-29%, ενώ ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου – ανεξαρτήτως αιτίας – μειώνεται κατά 17%.

Διαβάστε επίσης:

Το απίστευτο σημάδι που φανερώνει πρόβλημα στην καρδιά και τους πνεύμονες
Το... μέγεθος που φανερώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στον άνδρα
Καρδιακή ανεπάρκεια: Ένας παράγοντας κινδύνου κρύβεται στην κουζίνα σας