ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μύθοι και αλήθειες για το hangover

Παρασυρθήκατε και το ρίξατε στο ποτό χθες το βράδυ. Η σημερινή μέρα είναι σαν εφιάλτης. Το κεφάλι σας γυρίζει, νυστάζετε και το στομάχι σας ανακατεύεται. Ένας δυνατός καφές και ένα πλούσιο πρωινό θα σας συνεφέρουν. Ή μήπως όχι;

Μύθοι και αλήθειες για το hangover

Για την αντιμετώπιση του χανγκοβερ υπάρχουν αρκετές λύσεις, οι οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό μπορεί να είναι και μύθοι:

Καφές
Αν και η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η ένταση του πονοκέφαλου, ο καφές μπορεί να αφυδατώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη αφυδατωμένο οργανισμό σας. Σε μία μελέτη του 2009 βρέθηκε ότι ο καφές μπορεί να καταπολεμά την υπνηλία που πορκαλείται μετά από το χανγκοβερ, αλλά είχε μικρή επίδραση στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας.

Άσκηση
Μπορεί με τη γυμναστική να ιδρώσετε και να διώξετε με αυτό τον τρόπο τα σημάδια της προηγούμενης νύχτας, το πρόβλημα είναι ότι θα αφυδατωθείτε ακόμα πιο πολύ. Θα πρέπει λοιπόν να πίνετε πολλά υγρά αν διαλέξετε αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης του χάνγκοβερ.

Φαγητό με πολλές θερμίδες και πολλά λιπαρά
Η κατανάλωση λιπαρών τροφών, βοηθά πριν το μεθύσι και όχι μετά. Το σίγουρο είναι κατά τη διάρκεια του χανγκοβερ πεινάτε, αλλά το να το ρίξετε στο φαγητό δεν θα βελτιώσει τα συμπτώματα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε το hangover

Νερό

Να θυμάστε ότι πριν πιείτε μια γουλιά από το ποτό σας να έχετε πιει μια γερή γουλιά νερό πριν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αφυδατωθείτε και θα επιβραδύνετε το ρυθμό πρόσληψης αλκοόλ.

Αποφύγετε τα σκουρόχρωμα ποτά

Τα αλκοολούχα ποτά σκούρου χρώματος προκαλούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο από τα ανοιχτόχρωμα ποτά.

Υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες

Αν έχετε κανονίσει να βγείτε το βράδυ, καλό θα είναι να έχετε γεμάτο στομάχι για να επιβαρυνθεί η απορρόφηση του αλκοόλ και να προλάβετε το hangover. Το γεύμα ή το δείπνο θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες.