ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το απολαυστικό ρόφημα που προστατεύει από την ουλίτιδα!

Ουλίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή στα ούλα, η οποία συνοδεύεται από το οίδημα και τη συχνή αιμορραγία. Τα ούλα γίνονται πιο σκούρα σε χρώμα και παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία.

Το απολαυστικό ρόφημα που προστατεύει από την ουλίτιδα!

Οφείλεται κυρίως στην κακή στοματική υγιεινή, καθώς σχηματίζεται ευκολότερα η πλάκα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ουλίτιδα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην πειριοδοντίτιδα, μια σοβαρότερη πάθηση που μπορεί να προκαλέσει απώλεια των δοντιών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης διαπίστωσαν ότι ένα αγαπημένο ρόφημα – το πιο αγαπημένο ίσως σε ολόκληρο τον πλανήτη! – μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των παθήσεων που πλήττουν τα ούλα.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Periodontology βασίστηκε σε μια απλή υποθετική συνθήκη: Ο καφές, σκέφτηκαν, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθήσεων των ούλων. Άρα ο καφές βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων των ούλων;

Διαπίστωσαν ότι ο καφές όχι μόνο δεν επιδρά αρνητικά στην υγεία των ούλων, αλλά μάλιστα προστατεύει από τις περιοδοντικές παθήσεις.

Η κατανάλωση καφέ φάνηκε να συνδέεται με μια μικρή αλλά στατιστικά σημαντική μείωση των περιστατικών περιοδοντικής απώλειας του οστού των δοντιών.

Πρόκειται για την πρώτη εκτενή μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Τα ερευνητικά στοιχεία αφορούσαν σε 1.152 άνδρες και κάλυπταν την περίοδο 1968 με 1998. Οι συμμετέχοντες ήταν από 26 έως 84 ετών στο ξεκίνημα της μελέτης και οι ερευνητές έλαβαν υπ' όψιν παράγοντες που μπορεί να επηρέαζαν τα αποτελέσματα, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, το κάπνισμα, η συχνότητα βουρτσίσματος των δοντιών και η χρήση οδοντικού νήματος.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιο είναι το ρόφημα που εξαφανίζει την οδοντική πλάκα!
Το ποτό που νικά την τερηδόνα στο πι και φι!
Δείτε ποια ροφήματα καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών σε 30 μόλις δευτερόλεπτα