ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ρίξτε τη χοληστερίνη άμεσα τρώγοντας...

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να μειώσουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης στον οργανισμό μας, ιδιαίτερα μάλιστα αν αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ρίξτε τη χοληστερίνη άμεσα τρώγοντας...

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ανέλυσαν τα στοιχεία 14 προγενέστερων διεθνών μελετών, οι οποίες διεξήχθησαν τα τελευταία 55 χρόνια.

Όπως διαπίστωσαν, οι βρασμένες τομάτες και τα προϊόντα τομάτας μπορεί να βοηθήσουν όσο και τα φάρμακα όσους προσπαθούν να ρίξουν τη χοληστερόλη τους.

Το μυστικό εντοπίζεται στην ουσία λυκοπένη, που προσδίδει στις τομάτες το λαμπερό κόκκινο χρώμα τους και την οποία ο οργανισμός απορροφά καλύτερα, όταν αυτή προέρχεται από το μαγειρεμένο και όχι το ωμό φρούτο.

Είναι εντυπωσιακό πως μόλις 50 γραμμάρια πάστα τομάτας ή μισό λίτρο τοματοχυμός την ημέρα είναι αποτελεσματικά για τους περισσότερους ασθενείς.

Οι ερευνητές σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι ακόμη και μία τομάτα να τρώει κανείς καθημερινά μπορεί να ωφεληθεί, αφού μόλις 25 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) λυκοπένη την ημέρα, μειώνει την LDL χοληστερόλη κατά 10%.