ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για να κάνετε αποτοξίνωση εν όψει εορτών

Τα Χριστούγεννα, όπως κάθε εορταστική περίοδος στην Ελλάδα, συνοδεύονται κατά κανόνα με πολλά γεύματα σε σπίτια φίλων και συγγενών και μια πιο "χαλαρή" στάση στο θέμα της διατροφής.

Οι καλύτερες τροφές για να κάνετε αποτοξίνωση εν όψει εορτών

Τις γιορτές όλοι κάνουμε μερικές "παρασπονδίες" παραπάνω και γι' αυτόν το λόγο είναι σώφρον να φροντίσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτών των υπερβολών στο σώμα μας.

Ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να ακολουθήσουμε από τώρα μέχρι και τις γιορτές μια διατροφή που να βασίζεται επάνω σε τροφές που έχουν ιδιότητες αποτοξίνωσης για τον οργανισμό.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στην καθημερινή σας διατροφή για να κάνετε μια καλή αποτοξίνωση μέχρι τις εορταστικές ημέρες των φετινών Χριστουγέννων:

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που βοηθά στην απομάκρυνση των προσθέτων ουσιών και των μετάλλων από τον οργανισμό. Όλοι προσλαμβάνουμε βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και το αλουμίνιο από τον αέρα της πόλης, καθώς και από τις τροφές και το νερό. Η συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων στο σώμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για παράδειγμα, ο υδράργυρος καταστρέφει τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το κάδμιο καταστρέφει τον ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία των ενζύμων.

Αγκινάρες

Για τους περισσότερους ανθρώπους το αγαπημένο μέρος της αγκινάρας είναι η καρδιά, αλλά τα φύλλα είναι η πηγή των περισσοτέρων από τα οφέλη της αγκινάρας για την υγεία μας. Οι αγκινάρες κατατάσσονται ως ένα λαχανικό με πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών, όπως η κυναρίνη και η σιλυμαρίνη. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην πέψη, στα ηπατικά προβλήματα, στη λειτουργία της χοληδόχου κύστης και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να βελτιώσει τον μεταβολισμό σας, ενώ είναι γνωστό ότι έχει θεραπευτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Αυτό το οφείλει στην υψηλή του περικτικότητα στις ουσίες gingerol και shoda. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πεπτικών ενζύμων, τα οποία εξουδετερώνουν τα οξέα και υποστηρίζουν τη διαδικασία της πέψης.

Κρεμμύδια

Περιέχουν υψηλές ποσότητες αμινοξέων του θείου, τα οποία αποτοξινώνουν αποτελεσματικά το σώμα. Απορροφούν το αρσενικό, το κάδμιο, τον μόλυβδο, τον υδράργυρο και τον κασσίτερο που συσσωρεύονται στον οργανισμό μέσω ορισμένων τροφών.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε τροφές που ρίχνουν άμεσα την πίεση

Χαμηλός αιματοκρίτης; Με αυτές τις τροφές θα τον ενισχύσετε

Αδυνατίζουμε όταν περιορίζουμε το φαγητό στο μισό της ημέρας

Οι 5 τροφές που καταπολεμούν το στομαχόπονο