ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φάτε γλυκά και αδυνατίστε... Το απόλυτο μυστικό!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όποιος ήθελε να αδυνατίσει, έπρεπε να κόψει μαχαίρι τα γλυκά.

Φάτε γλυκά και αδυνατίστε... Το απόλυτο μυστικό!

Ωστόσο, μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Investigation» ανατρέπει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου, υποστηρίζουν ότι το μυστικό για την απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι η αποχή από τα γλυκά, αλλά η ώρα που πρέπει να καταναλώνονται.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στην μελέτη της γλυκόζης που περιέχουν τα γλυκά και αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο τελευταίος παράγει την πρωτεΐνη γλυκοκινάση, που βοηθά τον οργανισμό να αντιλαμβάνεται πόση γλυκόζη έχει καταναλώσει.

Δηλαδή, αν ο οργανισμός έχει πάρει λίγη γλυκόζη μέσω των τροφών, τότε ο εγκέφαλος δίνει εντολή στον οργανισμό να αναζητήσει περισσότερα τρόφιμα με άμυλο και ζάχαρη.

Σύμφωνα με αυτά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση των γλυκισμάτων στην αρχή και όχι στο τέλος ενός γεύματος μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης, άρα και στην απώλεια βάρους.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, όταν τα γλυκά καταναλώνονται μετά το γεύμα, ο εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιληφθεί ότι ο οργανισμός έχει λάβει επαρκή γλυκόζη για να λειτουργήσει σωστά. Επίσης, επιβραδύνεται το σύστημα υπολογισμού των θερμίδων και αυξάνεται η πιθανότητα κατανάλωσης μεγαλύτερης ποσότητας τροφής.

Βέβαια, πρέπει να θυμόμαστε ότι γλυκόζη δεν περιέχουν μόνο τα γλυκά, αλλά και τα αμυλούχα τρόφιμα, όπως τα πατατάκια, το ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι. Και μάλιστα πολλές φορές σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Διαβάστε επίσης:

Πίτσα VS Σουβλάκι: Ποιο έχει περισσότερες θερμίδες;

Debate: Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Δείτε ποιος είναι ο νικητής

Τι να τρώτε μετά το σουβλάκι για να μην παίρνετε ούτε γραμμάριο!