ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε τροφές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας

Υπάρχουν μέρες που νιώθετε ατονία, την επιδερμίδα σας θαμπή ή την κοιλιά σας πρησμένη;

Πέντε τροφές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας

Πριν αναζητήσετε τις αιτίες στο άγχος ή σε λόγους υγείας, αναλογιστείτε τι τρώτε. Η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάζει τη διάθεσή σας, γεγονός που θα διαπιστώσετε όταν εφαρμόσετε τις παρακάτω αλλαγές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Καρύδια
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, περισσότερο και από το σολομό. Κάνουν το δέρμα λαμπερό, ενώ παράλληλα ωφελούν τον εγκέφαλο. Η πρωτεΐνη τους βοηθά στο χτίσιμο των μυών.

Σπανάκι
Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυλλικό οξύ. Κάνει καλό στην καρδιά, ενώ ειδικά το φυλλικό οξύ αυξάνει τη ροή του αίματος και σας προστατεύει από προβλήματα στο σεξ που έχουν να κάνουν με τη στύση. Καταναλώστε ένα φλιτζάνι ωμό σπανάκι ή μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο καθημερινά.

Σκόρδο
Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση που προστατεύει από το έλκος στομάχου, αντικαρκινικές ιδιότητες, καταπολεμά τη χοληστερίνη και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Μπρόκολο
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C χαρίζει τόνωση στην άμυνα του οργανισμού σας, προφυλάσσοντάς σας από κρυολογήματα και ιώσεις, ειδικά τώρα το χειμώνα που βρίσκονται σε έξαρση. Ταυτόχρονα, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στις ινδόλες και ισοθειοκυανάτες που περιέχει, ενώ αποτοξινώνει και τον οργανισμό.

Όσπρια
Η κούραση συνήθως οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου του οργανισμού μας και τα όσπρια αποτελούν μια καλή πηγή που θα σας τονώσει και θα σας κάνει να νιώθετε πιο ανθεκτικοί σε βάθος χρόνου. Για να αυξήσετε την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό σας συνδυάστε την κατανάλωσή τους με βιταμίνη C (πίνοντας π.χ. μια πορτοκαλάδα λίγο μετά το φαγητό) και αποφύγετε την ταυτόχρονη κατανάλωση γαλακτοκομικών, για καλύτερα αποτελέσματα.

Καρότα
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου σας, ενώ αρκετούς τους ανακουφίζουν και σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Μια άλλη καλή εναλλακτική είναι να πίνετε καθημερινά το χυμό τους, με λίγο ελαιόλαδο.

Διαβάστε επίσης:

Πώς δεν θα πάρετε κιλά τα Χριστούγεννα: Και όμως, δεν είναι δύσκολο...

Η νο.1 τροφή πλούσια σε πολυφαινόλες που σώζουν από καρδιακά