ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πρέπει να τρώτε αν παίρνετε αντισυλληπτικά

Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά, παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6, την οποία χρειάζεται να αναπληρώσουν μέσω της διατροφής τους.

Τι πρέπει να τρώτε αν παίρνετε αντισυλληπτικά

Τα αντισυλληπτικά αποτελούν καθημερινή συνήθεια για πολλές γυναίκες, είτε ως μέτρο αντισύλληψης, είτε για την αντιμετώπιση διάφορων ορμονικών διαταραχών.

Σύμφωνα, όμως, με παλιότερη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, τα τρία τέταρτα των γυναικών που έπαιρναν αντισυλληπτικά, παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6 στο αίμα.

Η βιταμίνη Β6 είναι μια απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, στην παραγωγή ενέργειας, στο μεταβολισμό των λιπών και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το προτεινόμενο ποσοστό πρόσληψης της βιταμίνης είναι 1.3 mg καθημερινά, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά ωστόσο, χρειάζονται 2-3 mg, σύμφωνα με τη μελέτη.

Για να μην παρουσιάσετε έλλειψή της και για να διατηρήσετε δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα, φροντίστε να λάβετε την απαραίτητη αυτή βιταμίνη μέσω της διατροφής.

Οι ιδανικές τροφές είναι το σπανάκι, οι ηλιόσποροι, τα φιστίκια Αιγίνης, ο τόνος, η γαλοπούλα, τα αποξηραμένα φρούτα, οι μπανάνες και το αβοκάντο.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές εκτός από τα ψάρια βελτιώνουν την όραση

Ωμά ή μαγειρεμένα τα λαχανικά; Τι ισχύει για το καθένα