ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τροφές για καλύτερη πέψη

Η πέψη είναι μια λειτουργία-κλειδί για τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από την τροφή σε όλο το σώμα. Υπάρχουν λοιπόν 5 τροφές που διευκολύνουν την διαδικασία αυτή.

5 τροφές για καλύτερη πέψη

Μέντα: Πρόκειται για ένα φυτό που βοηθά στην χαλάρωση των μυών. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε σε νερό περίπου δέκα φύλλα μέντας (φρέσκια ή ξερή) και να πιείτε το ρόφημα μετά το γεύμα σας.

Μάραθος: Σταματά τις κοιλιακές κράμπες. Επιπλέον, ελέγχει την πείνα μας και τα αέρια. Μπορούμε να το καταναλώσουμε με πολλούς τόπους: ωμό, βραστό ή σαν ρόφημα.

Λουΐζα: Η λουΐζα έχει πολύ αποτελεσματική επίδραση στη διαδικασία της πέψης. Πιο συγκριμένα, μειώνει τις διαταραχές κατά την πέψη και χαλαρώνει τους μύες του στομάχου από τις κράμπες. Μπορείτε να πείτε ένα φλιτζάνι με αυτό το ρόφημα μετά το γεύμα σας για καλύτερη χώνεψη. Χρειάζεται να βράσετε μόνο 6 φύλλα λουΐζας για 10 λεπτά.

Άνηθος: Είναι διουρητικός και βοηθά στην πέψη. Ο καλύτερος τρόπος να τον καταναλώσετε και να δράσουν όλα τα ευεργετικά του στοιχεία είναι σε μορφή ροφήματος.

Γλυκάνισος: Μπορείτε να βράσετε 1 κουταλάκι του γλυκού για 5-10 λεπτά. Το λικέρ γλυκάνισου είναι επίσης το ίδιο ευεργετικό και έχει την ίδια δράση. Εκτός από την πέψη, βοηθά στην ρύθμιση της πείνας, στην ναυτία και στον εμετό.

Διαβάστε ακόμη:

Σόδα για καλύτερη χώνεψη: Μύθος ή αλήθεια;

Οι τρεις τροφές που θα σας απαλλάξουν από το φούσκωμα

Νερό με λεμόνι για τη δυσπεψία: Μύθος ή αλήθεια;

Οι 5 κατηγορίες τροφών που μας προκαλούν... αέρια