ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας για να χάσετε περισσότερα κιλά

Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών, η περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων και η αυστηρή νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα είναι μερικές από τις δημοφιλέστερες στρατηγικές αδυνατίσματος που υπόσχονται γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα.

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας για να χάσετε περισσότερα κιλά

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of General Internal Medicine, μία είναι η δίαιτα που εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Έπειτα από αναλυτική επισκόπηση των αποτελεσμάτων 12 παλαιότερων δοκιμών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χορτοφαγική διατροφή –και ιδιαίτερα η αυστηρή χορτοφαγία (veganism)– βοηθά στην απώλεια περισσότερων κιλών σε σύγκριση με άλλες δίαιτες.

910c33ad61e4f2769b0d2adf68fb0e04 L

Η αυστηρή χορτοφαγία, γνωστή και ως ολική χορτοφαγία, καθαρή χορτοφαγία ή βιγκανισμός, απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος αλλά και κάθε άλλου ζωικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, όσοι ακολούθησαν κάποια παραλλαγή χορτοφαγικής δίαιτας έχασαν κατά μέσο όρο 1,5 με 2,5 κιλά παραπάνω από όσους είχαν διατηρήσει τα ζωικά προϊόντα στη δίαιτά τους.

Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η μελέτη αφορούσαν σε 1.151 άτομα που ακολούθησαν διαφορετικές δίαιτες για διάστημα 9 έως 74 εβδομάδων.

Η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικών καθοδήγησε πιθανότατα τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα, εκτιμούν οι ερευνητές. Η νέα μελέτη φαίνεται να επιβεβαιώνει παλαιότερα ευρήματα, τα οποία είχαν υποδείξει ότι η κατανάλωση φυτικών ινών διευκολύνει την απώλεια βάρους.

Διαβάστε επίσης:

«Κόλλησε» η ζυγαριά; Τι φταίει και τι πρέπει να κάνετε
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ζυγίσματος για απώλεια βάρους