ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί οι δίαιτες «χωρίς» είναι της μόδας

Χωρίς γάλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη. Όλο και περισσότεροι προτιμούν να αποκλείουν μια τροφή από το καθημερινό τους διατροφολογικό πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος όπως για παράδειγμα η δυσανεξία.

Γιατί οι δίαιτες «χωρίς» είναι της μόδας

Η καλοκαιρινή περίοδος συνήθως είναι γεμάτη με συναθροίσεις και γεύματα, όμως τι κάνουμε στην περίπτωση που οι καλεσμένοι μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φάνε κάποια συγκεκριμένη τροφή; Το να ετοιμάσετε ένα κοινό τραπέζι για όλους αυτούς μάλλον είναι σπαζοκεφαλιά.

Οι δίαιτες απόκλισης είναι λοιπόν στην μόδα διότι κάποιοι θέλουν να αισθανθούν καλύτερα, άλλοι επειδή θέλουν να αποτοξινωθεί ο οργανισμός τους. Το γάλα, για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί για κάποιες μορφές καρκίνου και αυτοάνοσα νοσήματα.

Όπως εξηγεί και η κοινωνιολόγος Claude Fischle ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία υιοθετούμε τα χαρακτηρίστηκα της οικογένειας μας , της εργασίας μας, της θρησκείας μας. Όταν όμως γινόμαστε αυτόνομοι έχουμε την επιλογή να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Γινόμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και την ευημερία μας.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο σοβαρό κίνδυνο για την υγεία κρύβουν οι στερητικές δίαιτες

Νέα έρευνα: Ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες

Γιατί δεν πρέπει οι νεαρές γυναίκες να κάνουν αυστηρές δίαιτες