ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι top τροφές για καλύτερη απόδοση στο σχολείο

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και την απόδοση των μαθητών στο σχολείο.

Οι top τροφές για καλύτερη απόδοση στο σχολείο

Αν θέλετε τα παιδιά σας να βελτιώσουν τις σχολικές επιδόσεις τους, κρατήστε τα μακριά από το junk food και προσπαθήστε να τα εφοδιάζετε με τις παρακάτω τροφές που δυναμώνουν όχι μόνο το σώμα αλλά και τον εγκέφαλο.

Αυγά
Εκτός από γνωστή πηγή πρωτεϊνών, τα αυγά περιέχουν χολίνη στον κρόκο τους, μια ουσία που βοηθά στην καλή λειτουργία της μνήμης, γι' αυτό δεν πρέπει να τα παραλείπετε από το πρωινό του παιδιού.

Γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και βιταμίνη B, συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού, των νευροδιαβιβαστών και των ενζύμων.

Πολύχρωμα λαχανικά
Τα λαχανικά με έντονα χρώματα, όπως οι ντομάτες, τα καρότα, το σπανάκι, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που διατηρούν υγιή τα εγκεφαλικά κύτταρα. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους τα παιδιά σας να τα αγαπήσουν, ώστε να τα καταναλώνουν στις αναγκαίες ποσότητες.

Άπαχο κρέας
Ο σίδηρος δεν πρέπει να λείπει από τον οργανισμό του παιδιού. Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς αποτελεί μία από τις καλύτερα απορροφήσιμες πηγές σιδήρου, ενώ περιέχει και ψευδάργυρο που βοηθά τη μνήμη. Για να μην τρώει το παιδί συνέχεια κρέας, μπορείτε εναλλακτικά να του δίνετε φακές ή μαυρομάτικα φασόλια που διαθέτουν επίσης μεγάλες ποσότητες σιδήρου, αλλά σε συνδυασμό με βιταμίνη C για να απορροφηθεί καλύτερα από τον οργανισμό. Συνδυάστε τα με ντομάτα, πιπεριές, χυμό πορτοκαλιού ή φράουλες.

Σολομός
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη και την λειτουργία του εγκεφάλου. Σε μελέτες μάλιστα αποδείχθηκε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά, αποδίδουν καλύτερα σε τεστ νοητικών ικανοτήτων.

Διαβάστε επίσης:
Ανησυχητική η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας κυρίως στους μαθητές...
Γιατί πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκάλι κάθε πρωί