ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 10 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές σε φωτογραφίες

Η φλεγμονή είναι μια διαδικασία αντίδρασης του οργανισμού μας σε ερεθιστικούς παράγοντες. Αποτελεί βασική έκφανση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαν να επουλωθούν οι πληγές στο σώμα.

Οι 10 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές σε φωτογραφίες

Όταν όμως είναι χρόνια και γενικευμένη, η φλεγμονή αποδεικνύεται επικίνδυνη και επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Τα αυξημένα επίπεδα στρες και η κακή διατροφή είναι δύο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση χρόνιας φλεγμονής, η οποία διαταράσσει τη λειτουργία κάθε επιμέρους οργάνου και συστήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο ακμής, αλλεργίας, γαστρεντερικών προβλημάτων, νευρολογικών διαταραχών, αυτοάνοσων παθήσεων και όχι μόνο.

Ένα πρώτο και βασικό βήμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φλεγμονής είναι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, δηλαδή η κατανάλωση πολλών φρέσκων προϊόντων και ταυτόχρονα η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε τα 10 κορυφαία προϊόντα που δρουν ενάντια στη φλεγμονή και που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Δείτε κι αυτό:

Ποια είναι η ιδανική «δόση» γυμναστικής για να νικήσετε τις φλεγμονές

Φλεγμονή: Πώς επηρεάζει εγκέφαλο, αρθρώσεις, καρδιά (γράφημα)

Τρία σημάδια χρόνιας φλεγμονής στο σώμα

Οι 10 τροφές που επιδεινώνουν τις φλεγμονές στο σώμα