ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στο συντριπτικό 90% των περιπτώσεων οι δίαιτες αποτυγχάνουν και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις λιγούρες που προκαλεί η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Τι να προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Έτσι, το «μυστικό» της πετυχημένης δίαιτας κρύβεται συχνά στις τροφές που μας κάνουν να... ξεχνάμε την πείνα μας!

bigstock Beautiful young caucasian woma 13020032

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφολογίας (AJCN), μία μερίδα όσπρια την ημέρα, τα οποία είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθά να «προληφθεί» η πείνα και η λιγούρα και κατ’ επέκταση διευκολύνει την απώλεια βάρους.

Οι ερευνητές συνιστούν λοιπόν μια διατροφή πλούσια φασόλια, φακές, ρεβίθια, αρακά και άλλα όσπρια για ευκολότερη απώλεια των περιττών κιλών.

bigstock Health and body building super 105521117

Οι Καναδοί και Αμερικανοί ερευνητές που εκπόνησαν τη μελέτη ανέλυσαν στοιχεία από 21 κλινικές δοκιμές σχετικά με την κατανάλωση οσπρίων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μία μερίδα την ημέρα (περίπου 130 γραμμάρια) συνδέεται με απώλεια 0,34 κιλών κατά μέσο όρο σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Αν και ο αριθμός είναι μικρός, το σημαντικό είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, πως τα κιλά που χάνονται σε βάθος χρόνου δύσκολα επανέρχονται.

Τα όσπρια περιέχουν βιταμίνες, πρωτεΐνες, ίνες και μέταλλα, ενώ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Εκτός από το βάρος, μειώνουν και τη χοληστερόλη, ιδίως την «κακή» (LDL).

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή για αδυνάτισμα και καλύτερο ύπνο

Κάνεις δίαιτα: Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα ανάλογα με την εβδομάδα που διανύεις

Ο πιο εύκολος τρόπος να γλιτώσετε 200 θερμίδες την ημέρα!