ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρία αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες και πώς θα τα «κάψετε»

Εάν βρίσκεστε σε φάση δίαιτας, πέρα από το να τρώτε υγιεινά και ισορροπημένα, πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τις «άδειες» θερμίδες, δηλαδή τις θερμίδες που δεν συνοδεύονται από θρεπτική αξία, όπως αυτές των αλκοολούχων ποτών.

Τρία αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες και πώς θα τα «κάψετε»

Επειδή όμως είναι καλοκαίρι και σίγουρα θα θελήσετε κάποια στιγμή στις διακοπές σας να απολαύσετε ένα ποτό, δείτε ποιες είναι οι τρεις καλύτερες επιλογές σας αλλά και πώς μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες που θα πάρετε.

1. Μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί – 200 θερμίδες

Το κόκκινο κρασί είναι από τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά, αφού παρέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τη φθορά των αρτηριών.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες κάνοντας 60 βαθιά καθίσματα.

2. Σαμπάνια – 84 θερμίδες

Η σαμπάνια είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε... ακριβά γούστα, αφού σερβίρεται σε μικρό ποτήρι και επομένως θα είναι πιο εύκολο να ελέγξετε πόσο πίνετε.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες με 10 λεπτά τρέξιμο.

3. Βότκα με σόδα και λεμόνι – 100 θερμίδες

Οι χυμοί και τα αναψυκτικά που προστίθενται στη βότκα, στο τζιν, στην τεκίλα και σε άλλα παρόμοια ποτά αυξάνουν εκθετικά το σύνολο των «άδειων» θερμίδων. Προτιμήστε λοιπόν να απολαύσετε το ποτό σας με λίγη σόδα και μια φέτα φρέσκο λεμόνι.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες με 30 λεπτά χαλαρό περπάτημα.

Πηγή: Mail Online

Δείτε κι αυτό:

Πόσες θερμίδες έχουν τα 13 πιο αγαπημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ (γράφημα)

Μπύρα και κρασί: Με ποια τρόφιμα ισοδυναμούν οι θερμίδες που περιέχουν