ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι δείχνει ο καφές για την προσωπικότητά μας

Σύμφωνα με μελέτη, ο καφές που πίνουμε μπορεί να αποκαλύπτει στοιχεία για τηνπροσωπικότητά μας.

Τι δείχνει ο καφές για την προσωπικότητά μας

Σύμφωνα με μελέτη, ο καφές που πίνουμε μπορεί να αποκαλύπτει στοιχεία για τηνπροσωπικότητά μας.

Τα άτομα που επιλέγουν ένα συγκεκριμένο τύπο καφέ έχουν κοινά στοιχεία στοχαρακτήρα τους.

Εάν σας αρέσει τολάτε ή βάζετε γάλα στον καφέ σας, πιθανότατα είστε δοτικό άτομο και κάνετε τα αδύναταδυνατά για να βοηθήσετε τους άλλους.

Εάν προτιμάτε τονντεκαφεϊνέ, τότε μάλλον έχετε εμμονές και επιζητάτε τον έλεγχο.

Ο ψυχολόγος Ramani Durvasula πραγματοποίησε μελέτη σε 1.000 λάτρεις του καφέ και αξιολόγησε ένα σύνολοστοιχείων του χαρακτήρα και ψυχολογικών γνωρισμάτων, όπως η εσωστρέφεια και ηεξωστρέφεια, η υπομονή, η εμμονή με την τελειότητα, η ευαισθησία, η φιλικότητακαι η επιφυλακτικότητα.

Τα άτομα πουεπιλέγουν τον καφέ τους σκέτο φαίνεται πως προτιμούν την απλότητα. Έχουν υπομονήκαι δεν περιπλέκουν καταστάσεις, ενώ προσαρμόζονται δύσκολα και δεν αλλάζουνγνώμη. Επίσης, τα άτομα αυτά είναι ήσυχα και παρουσιάζουν συχνές διακυμάνσεις στηδιάθεσή τους.

Όσοι αγαπούν τολάτε επιζητούν τις ανέσεις και σπαταλούν αμέριμνα το χρόνο τους, ενώ πολλές φορέςαναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας πολλές υποχρεώσεις ταυτόχρονα.

Τα άτομα πουεπιλέγουν τα γλυκά, παγωμένα ροφήματα όπως το φραπουτσίνο, ακολουθούν πιστά τημόδα και αγαπούν να δοκιμάζουν συνεχώς καινούρια πράγματα. Είναι σε γενικές γραμμές πιο κοινωνικοί και λίγο απερίσκεπτοι.

Ο καφές με πολύαφρόγαλα –όπως ο καπουτσίνο– ή χωρίς καφεΐνη φανερώνει την επιθυμία για έλεγχοκαι τελειότητα. Τα άτομα που επιλέγουν αυτούς τους τύπους καφέ είναι εξαιρετικάαγχώδη και προσέχουν πολύ την υγεία τους.

Τέλος, οι λάτρειςτου στιγμιαίου καφέ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα χαλαροί. Δυσκολεύονται νακάνουν σωστό προγραμματισμό και αναβάλλουν συστηματικά να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσειςτους.