ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας για πρόληψη του καρκίνου

Η διατροφή είναιτο πιο ισχυρό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρόληψη του καρκίνου καιτο χρώμα είναι μια πολύ καλή ένδειξη για τη αξία των τροφών.
Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας για πρόληψη του καρκίνου

Η διατροφή είναιτο πιο ισχυρό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρόληψη του καρκίνου καιτο χρώμα είναι μια πολύ καλή ένδειξη για τη αξία των τροφών.








Κόκκινες τροφές



Καταπολεμούν τονκαρκίνο στο πάγκρεας και τις ωοθήκες. Οι τομάτες συγκεκριμένα προστατεύουν απότον καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 15.000γυναίκες. Μια μερίδα τομάτα τέσσερις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδαμειώνει τον κίνδυνο έως και 50%. Ακόμη, μελέτες έχουν δείξει ότι οι τομάτεςμειώνουν τον κίνδυνο και για τον καρκίνο στο πάγκρεας. Το συστατικό με αυτήντην εξαιρετικά ευεργετική επίδραση είναι το λυκοπένιο. Βρίσκεται σε μεγάλεςποσότητες στις τομάτες αλλά και στις κόκκινες πιπεριές και τα μούρα.







Πορτοκαλί τροφές



Καταπολεμούν τονκαρκίνο του στομάχου και τον καρκίνο των ωοθηκών. Το βήτα καροτένιο, το οποίοδίνει το πορτοκαλί χρώμα στις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα και το καρότο, έχειαποδειχθεί πως έχει αντικαρκινική δράση, καθώς βοηθά στην καταστροφή τωνκαρκινικών κυττάρων. Το καφεϊκό οξύ, ένα οργανικό συστατικό που βρίσκεται στακαρότα και τις γλυκοπατάτες, επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του μαστού καισε αρκετές περιπτώσεις βοηθά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.







Κίτρινες τροφές



Καταπολεμούν τονκαρκίνο του οισοφάγου και τον καρκίνο του στομάχου. Τα εσπεριδοειδή όπως τογκρέιπφρουτ, το λεμόνι και το μανταρίνι είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχειαποδειχθεί πως προστατεύει ενάντια σε όλες σχεδόν τις μορφές καρκίνου καιειδικότερα τον καρκίνο του στόματος, του στομάχου και του παχέος εντέρου. Επίσης,αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξητων καρκινικών κυττάρων και αποτοξινώνουν τον οργανισμό από επιβλαβείς ουσίες.







Πράσινες τροφές

Καταπολεμούν τον καρκίνο του πνεύμονα και τονκαρκίνο των ωοθηκών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση λαχανικών όπως τααντίδια, η λαχανίδα, το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι συνδέονται με τομειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον πνεύμονα, το μαστό, τις ωοθήκες, το στομάχι καιτο παχύ έντερο. Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε γλυκοζινολικές ενώσεις, οιοποίες προστατεύουν από την εξάπλωση του καρκίνου ή και την αρχική εμφάνισήτου. Παράλληλα, περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψητου διαβήτη, ενός από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου στον καρκίνο τουπαγκρέατος.