ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της δίαιτας...

Ίσως το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολες είναι ηβασική αιτία που «καταδικάζει» τις δίαιτες σε αποτυχία.

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της δίαιτας...

Ίσως το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολες, είναι ηβασική αιτία που «καταδικάζει» τις δίαιτες σε αποτυχία.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μία πρόσφατη βρετανικήδημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 500 εθελόντριες, ηλικίας 20 έως 65 ετών.

Για τις ανάγκες της δημοσκόπησης, οι ερευνητές ζήτησαν από τιςγυναίκες να περιγράψουν την καθημερινότητά τους και τις διατροφικές τους συνήθειες,όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Σχεδόν το 70% απάντησε ότι ελλείψει χρόνου, στρέφονται στογρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό.

Παράλληλα, το 7% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν μπορούν να αντισταθούνστους πειρασμούς, με αποτέλεσμα να «τσιμπολογούν» ανάμεσα στα γεύματα, ενώ το6% απάντησαν ότι, στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, τρώνε ελάχιστα όλη τηνεβδομάδα και το Σαββατοκύριακο τρώνε ό,τι τις ευχαριστεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του 5% τωνεθελοντριών, που υποστήριξαν ότι «τρώνε για παρηγοριά» και του 4%, πουπαραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν το φαγητό ως «επιβράβευση» του εαυτού τους.

Ένα άλλο 4% είπαν ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οικοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες υπερκαταναλώνουν αλκοόλ και τα παχυντικάσυνοδευτικά.

Τέλος, υπήρξαν και οι εθελόντριες που δήλωσαν ότιπαρασύρονται, κατά τη διάρκεια της δίαιτας, από αυτά που καταναλώνει οσύντροφός τους.