ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ελέγξτε με έξυπνο τρόπο την ποσότητα που τρώτε

Είναι γνωστό ότι για να ρυθμίσετε το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά πρέπει εκτός των άλλων να βρείτε έναν τρόπο να ελέγχετε την ποσότητα φαγητού ανά μερίδα γεύματος.

Ελέγξτε με έξυπνο τρόπο την ποσότητα που τρώτε

Αντί να έχετε συνέχεια δίπλα σας ένα... κομπιουτεράκι και μια ζυγαριά, δοκιμάστε τους παρακάτω εύκολους τρόπους να ξέρετε σίγουρα ότι τρώτε την σωστή ποσότητα και ακόμα πιο σημαντικά: το κατάλληλο μείγμα τροφών.

Πείτε "ναι" στα έτοιμα, υγιεινά, γεύματα: Οι μπάρες δημητριακών, τα smoothies και τα shakes που έχουν παρασκευαστεί με υγιεινά, φρέσκα υλικά, αλλά ακόμα και τα κατεψυγμένα γεύματα είναι συχνά έξυπνες λύσεις. Σας επιτρέπουν να ξέρετε ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνετε, ενώ και η δοσολογία τους είναι πάντα η κατάλληλη για τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Πείτε "όχι" στις προσφορές και τα combos: Είτε είστε στο σινεμά, είτε σε κάποιο κατάστημα γρήγορου φαγητού, αντισταθείτε στην επιθυμία να "μεγαλώσετε" την παραγγελία εκμεταλλευόμενοι κάποια δελεαστική προσφορά. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταναλώστε πολύ περισσότερο φαγητό, ξεπερνώντας το όριο που ο οργανισμός σας θα είναι χορτασμένος. Ό,τι κάνει καλό στην τσέπη δεν κάνει απαραίτητα καλό και στην υγεία.

"Ξεγελάστε" τον εαυτό σας με το καρότσι του σουπερμάρκετ: Αν θέλετε να πετύχετε την μείωση των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικαταστήσετε λιπαρά φαγητά με τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Μην παρασύρεστε στο σουπερμάρκετ και γεμίζετε το καρότσι με παχυντικά προϊόντα. Περάστε πρώτα από τον διάδρομο με τα φρούτα και τα λαχανικά. Πάρτε αρκετά για όλη την εβδομάδα και μην γεμίσετε στη συνέχεια το καρότσι περισσότερο από το φυσικό όριό του.

Πείτε "ναι" στις σούπες: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ξεκινούν ένα κύριο γεύμα τους με σούπα, ως "ορεκτικό", στη συνέχεια καταναλώνουν λιγότερες συνολικά θερμίδες στο γεύμα. Το νερό στην σούπα γεμίζει γρήγορα το στομάχι και τρώτε λιγότερη ποσότητα, χωρίς να πεινάσετε.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα σώσουν τα πνευμόνια σας!

Οι 8 μικρές αλλαγές στο μαγείρεμα που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Τρία σημάδια ότι έχετε πάθει αφυδάτωση

Οι υγιεινές τροφές που μας φουσκώνουν (γράφημα)