ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε καλοκαιρινά γλυκά με λίγες θερμίδες για να ξεγελάσετε τη δίαιτα

Κάνετε διατροφή, προσέχετε τι τρώτε, αλλά πάντα υπάρχει ένας πειρασμός που ανατρέπει τα σχέδια σας στη μάχη της παραλίας

Πέντε καλοκαιρινά γλυκά με λίγες θερμίδες για να ξεγελάσετε τη δίαιτα

Ένα γλυκάκι που θα δροσίσει και θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό, μπορεί να κρύβει πολλές θερμίδες και μετά να έχετε τύψεις αν ενδώσετε.

Το μυστικό είναι να επιλέγετε γλυκά με λίγες θερμίδες και με ισορροπημένο διατροφικό προφίλ.

Τα 5 καλοκαιρινά γλυκά με λίγες θερμίδες

1. Η πιο κλασική εναλλακτική για ένα δροσιστικό γλύκισμα είναι ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ένα κλασικό επιδόρπιο με τη συνολική θερμιδική του αξία να ανέρχεται περίπου στις 200 θερμίδες.

2. Κέικ με μαρμελάδα: Φτιάξτε μαρμελάδες με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό ή αν δεν έχετε χρόνο προμηθευτείτε έτοιμες μαρμελάδες με χαμηλές θερμίδες χωρίς ζάχαρη. Συνδυάστε τις με μίγμα για κέικ με φυτικές ίνες, χωρίς ζάχαρη ή με ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι 1,5 – 2% λιπαρά. Και στις δύο περιπτώσεις, οι θερμίδες που θα προσλάβετε δεν θα ξεπερνούν τις 150 με 180.

3. Πολύχρωμες γρανίτες: Πολτοποιήστε ποικιλία φρούτων, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό για μηδενικές θερμίδες και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη. Απολαύστε το οποιαδήποτε ώρα της μέρας προσθέτοντας 3 – 4 τεμάχια ξηρών καρπών ή αποξηραμένων φρούτων. Η συνολική θερμιδική αξία 1 μεγάλου ποτηριού θα είναι περίπου 180 με 200 θερμίδες.

4. Παγωτά για μικρούς και μεγάλους: Γιατί να απορρίψει κάποιος την απόλαυση ενός παγωτού αφού υπάρχει πλέον τρόπος να αποφύγει τις πολλές θερμίδες και τα λιπαρά που προσδίδει ένα κοινό παγωτό; Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό παγωτό χρησιμοποιώντας έτοιμο μίγμα με στέβια, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Και αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι σοκολάτας, 3 – 4 τεμάχια ξηρών καρπών ή παγωμένα αποξηραμένα φρούτα. Η συνολική θερμιδική αξία του παγωτού σας θα φτάσει τις 130 – 140 θερμίδες.

5. Κρέμα μους φρούτων: Τι χρειάζεστε για να απολαύσετε μία μους μπανάνα, βερίκοκο ή φράουλα; ½ κουτί ημιαποβουτυρωμένο γάλα (καλύτερα όχι φρέσκο), 1 κουταλιά της σούπας από κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό, όπως στέβια σε σκόνη, 1 ποτήρι χυμό φρούτων ανακατεμένο σε 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη ή ζελέ light, καλή ψύξη και έτοιμο το γλυκό σας με μόλις 180 – 190 θερμίδες!

Φωτεινή Κοκκίνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

nutrimed.gr