ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες

Εξαιρετικός «μερακλίδικος» μεζές για συνοδεία στο ουζάκι ή το τσιπουράκι σας.

Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες

Υλικά

Για τους γίγαντες τουρσί
500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα αποβραδίς
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 φλιτζάνια νερό κρύο
2 φλιτζάνια ξίδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
6 γαρίφαλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τις μαρινάτες σαρδέλες
1 κιλό σαρδέλες
ξίδι
χυμό από 2-3 λεμόνια, ή περισσότερο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μάραθο άγριο, ψιλοκομμένο, ή μαραθόριζα ξυσμένη, ανακατεμένη με 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο, φρεσκοαλεσμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr