ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για δίπλες παραδοσιακές

Οι δίπλες είναι ένα από τα πιο κλασικά παραδοσιακά γλυκά, φτιάχνονται σε όλη την Ελλάδα και ειδικά τα Χριστούγεννα δε λείπουν από κανένα σπίτι. Φτιάξτε τραγανές και νόστιμες δίπλες και δώστε τους ότι σχήμα σας αρέσει, ρολάκια, τριαντάφυλλα, φιογκάκια, ή απλά τετράγωνα.

Συνταγή για δίπλες παραδοσιακές

Υλικά

Για τις δίπλες
2 αβγά ολόκληρα
2 κρόκοι αβγών
½ κουτ. γλυκού σόδα
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1¾ ποτηριού αλεύρι σκληρό
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια μέλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Για πασπάλισμα
κανέλα
καρυδόψιχα ή σουσάμι καβουρδισμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr