ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή: O κανόνας 80/20 που εφαρμόζουν η Τζέσικα Άλμπα και η Μιράντα Κερ

Δεν είναι δίαιτα και δεν περιλαμβάνει πείνα και στερήσεις όλων των εδεσμάτων που αγαπάμε. Είναι ένα διατροφικό «κίνημα», μια συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει τη σχέση μας με το φαγητό και να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Διατροφή: O κανόνας 80/20 που εφαρμόζουν η Τζέσικα Άλμπα και η Μιράντα Κερ

Οι γρήγορες, αυστηρές δίαιτες δεν βοηθούν στη μόνιμη απώλεια των περιττών κιλών. Αντίθετα, ο κανόνας 80/20 φέρνει σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς τα συνήθη σκαμπανεβάσματα στο δείκτη της ζυγαριάς.

Ο κανόνας 80/20 σημαίνει ισορροπία και μέτρο, στοιχεία που σπάνια θα βρούμε σε μια δίαιτα εξπρές.

Είναι πολύ απλό να βάλετε και εσείς στη ζωή σας τον κανόνα 80/20: Η διατροφή περιλαμβάνει σε ποσοστό 80% υγιεινές και θρεπτικές τροφές και σε ποσοστό 20% εδέσματα, γλυκά ή ποτά που εσείς θα επιλέξετε.

Για παράδειγμα, εάν τρώτε τρία γεύματα την ημέρα, τρία γεύματα την εβδομάδα είναι «ελεύθερα» για να τα αξιοποιήσετε όπως θέλετε. Εάν τρώτε πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, το 20% αντιστοιχεί σε επτά «ελεύθερα» μικρά γεύματα την εβδομάδα.

Ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα του κανόνα είναι ότι αφήνει περιθώριο για μικρές απολαύσεις, όπως ένα γλυκό ή ένα ποτό, στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων, κάτι που στερούνται όσοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια αυστηρή δίαιτα.

Δύο αγαπημένες κυρίες, η Τζέσικα Άλμπα και η Μιράντα Κερ, έχουν δηλώσει ανοιχτά πως είναι υπέρμαχοι του κανόνα 80/20.

Η γυμνάστρια της Τζέσικα Άλμπα, Γιούμι Λι, δηλώνει πως χάρη στον κανόνα 80/20 η όμορφη ηθοποιός καταφέρνει να παραμείνει στο ιδανικό της βάρος. Η Γιούμι συνιστά μικρά, συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές σε ποσοστό 80%.

Η Μιράντα Κερ έχει δηλώσει ότι ο κανόνας 80/20 την έχει βοηθήσει να αποκτήσει μια υγιή σχέση με το φαγητό. «Το φαγητό είναι φίλος μου και η συνέπεια είναι απαραίτητη. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να κάνουμε τα πάντα με μέτρο», αναφέρει το σούπερ μόντελ.

Διαβάστε επίσης:

Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια
Αδυνάτισμα & δίαιτες: Μη μετράτε θερμίδες, μετρήστε μπουκιές και γουλιές!
Δίαιτα χαμηλών λιπαρών: Παρέχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα;