ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 8 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

Νομίζετε ότι τα φρούτα είναι η σίγουρη λύση για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης; Λάθος!

Τα 8 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

Φυσικά είναι καλύτερο να φάτε οποιοδήποτε φρούτο αντί για ένα μπισκότο ή ένα κομμάτι κέικ, ωστόσο αν προσέχετε το ζάχαρό σας ή βρίσκεστε σε δίαιτα οι παρακάτω επιλογές είναι οι ιδανικές για εσάς.

1. Φράουλες

Ένα φλιτζάνι φράουλες παρέχει περίπου επτά γραμμάρια ζάχαρη και ποσότητα βιταμίνης C που υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας.

2. Γκρέιπφρουτ

Μισό γκρέιπφρουτ παρέχει περίπου οκτώ γραμμάρια ζάχαρης και σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών.

3. Αβοκάντο

Εκτός από τη χαμηλή του περιεκτικότητα σε ζάχαρη, το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών. Ένα ολόκληρο αβοκάντο έχει λιγότερο από δύο γραμμάρια ζάχαρης.

4. Σμέουρα (φραμπουάζ)

Παρά τη γλυκιά γεύση τους, τα σμέουρα έχουν λίγη ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι παρέχει πέντε γραμμάρια ζάχαρης και οκτώ γραμμάρια φυτικές ίνες.

5. Βατόμουρα

Ένα ακόμη υγιεινό και θρεπτικό είδος μούρων είναι το βατόμουρο. Ένα φλιτζάνι βατόμουρα παρέχει επτά γραμμάρια ζάχαρης, οκτώ γραμμάριων φυτικές ίνες και δύο γραμμάρια πρωτεΐνες.

6. Μήλα

Ένα μέτριου μεγέθους μήλο παρέχει 19 γραμμάρια ζάχαρης, ποσότητα όχι ιδιαίτερα μικρή. Δεδομένου όμως ότι το μήλο είναι ένα φρούτο αρκετά χορταστικό, μπορείτε να το απολαύσετε άφοβα ως σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

7. Ροδάκινο

Ζουμερό και πεντανόστιμο, ένα μέτριο ροδάκινο παρέχει 13 γραμμάρια ζάχαρης.

8. Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, όμως παράλληλα έχει και πολύ λίγη ζάχαρη. Προτιμήστε να φάτε ολόκληρο το φρούτο και όχι να πιείτε μόνο το χυμό του, καθώς με το στύψιμο χάνονται οι περισσότερες φυτικές ίνες.

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 φρούτα με την περισσότερη ζάχαρη
Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό