ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα τρόφιμα που σου προκαλούν πρήξιμο

Φούσκωμα. Μία δυσάρεστη παρενέργεια της κακής διατροφής ή ένα οργανικό πρόβλημα; «Συχνά ακούω από τους πελάτες μου ότι αισθάνονται φουσκωμένοι» μας εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Μαριέττα Μαρκούση. Τι φταίει όμως;

Τα τρόφιμα που σου προκαλούν πρήξιμο

Η ίδια μας αναλύει τις δύο περιπτώσεις φουσκώματος:

Φούσκωμα που οφείλεται σε οργανικά αίτια

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που νιώθουμε φουσκωμένοι. Εντερικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν δυσάρεστες παρενέργειες μετά από κατανάλωση τροφής. Σε αρκετές από τις παραπάνω περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται και λήψη φαρμάκου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αλλοιώσεις στο βλεννογόνο του εντέρου, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή ακόμα και το έντονο άγχος μπορούν να μας δημιουργήσουν φουσκώματα και καούρες. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το σύμπτωμα αντιμετωπίζεται με επίλυση του αιτίου και επικουρικά με σωστή διατροφή.

Φούσκωμα που οφείλεται στη διατροφή

Μαζί θα μελετήσουμε και θα δώσουμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί η διατροφή και θα δούμε κάποιες τροφές οι οποίες σε μεγάλες ποσότητες ή υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να μας ενοχλήσουν, συνεπώς θα πρέπει να ελέγχεται η πρόσληψή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Dutchesss.queen.gr