ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κοντός: κανονικά λειτουργούν οι Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ

Κανονικά λειτουργούν  οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ οι οποίες βρίσκονται και στις 7 υγειονομικές Περιφέρειες, και οι οποίες εγκρίνουν από φάρμακα και νοσηλεία, μέχρι Πρωτόκολλα για Εξωσωματική.
Κοντός: κανονικά λειτουργούν οι Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με το όνομά του αλλά με ξεχωριστή ταυτότητα, αυτή του αγοραστή υπηρεσιών υγείας μετά τις 19 Μαρτίου που θα τεθούν σε ισχύ τα Πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πράγματι οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ το τρίμηνο διάστημα που οι γιατροί απεργούσαν. Επίσης τόνισε ότι οι Επιτροπές για την πιστοποίηση της αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που ανήκουν στο ΙΚΑ ήταν κλειστές. Ωστόσο από την Τρίτη 4 Μαρτίου επεσήμανε, λειτουργούν κανονικά οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Επιτροπές οι οποίες βρίσκονται και στις 7 υγειονομικές Περιφέρειες, και οι οποίες εγκρίνουν από φάρμακα και νοσηλεία, μέχρι αναρρωτικές άδειες και Πρωτόκολλα για Εξωσωματική.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, σύμφωνα με τον Κοντό, δύο Επιτροπές Εξωσωματικής λειτουργούν στο Μαρούσι, στην διεύθυνση Αποστόλου Παύλου 2. Ο κ. Κοντός ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό για ραντεβού- πράγμα αδύνατον όπως είπε, καθώς διπλασιάστηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400- τότε να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 210 3803470.