ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ναι στα ιδιωτικά ιατρεία από το Μονομελές Πρωτοδικείο - νίκη γιατρών πρώην ΕΟΠΥΥ

Νίκη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για διατήρηση των ιατρείων τους, με παράλληλη απασχόλησή τους στο νέο δίκτυο της ΠΦΥ (ΠΕΔΥ).

Ναι στα ιδιωτικά ιατρεία από το Μονομελές Πρωτοδικείο - νίκη γιατρών πρώην ΕΟΠΥΥ

Όπως είναι γνωστό, 30 γιατροί προχώρησαν σε προσφυγή και απέσπασαν την υπ' αριθμ. 6799/2014 απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτησή τους για προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης διατάσσοντας τις ΔΥΠΕ να τους απασχολούν, χωρίς να κλείσουν το ιατρείο τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) η εν λόγω εξέλιξη είναι πολύ θετική, γιατί υιοθετεί πλήρως τις απόψεις των γιατρών καθώς δέχεται ότι δεν δόθηκε μεταβατική περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα και επιπλέον ότι δεν ήταν σύμφωνο με το Σύνταγμα να απαιτηθεί από τους ιατρούς να επιλέξουν μεταξύ του ΠΕΔΥ και του ιατρείου τους προτού να γνωρίζουν τους όρους εργασίας που θα έχουν και σε κάθε περίπτωση μέχρι να τοποθετηθούν σε θέση ΕΣΥ.

Η απόφαση αυτή του Μονομελού Πρωτοδικείου, είναι βέβαιο, ότι ανοίγει τον δρόμο και για άλλες προσφυγές στην συνέχεια από γιατρούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο που είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, να κλείσουν τα ιατρεία τους και να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ. Επιπλέον, πολλοί ήταν οι γιατροί που δήλωναν ότι προχώρησαν στο κλείσιμο των ιατρείων την ώρα που δεν είχαν αποπληρώσει τον εξοπλισμό τους και ήταν δέσμιοι οικονομικών υποχρεώσεων, με τεράστια δάνεια και συμβάσεις leasing.