ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με γιατρούς & παρόχους

Για τρεις μήνες, μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου 2014, παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που λήγουν στο τέλος Ιουνίου, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

ΕΟΠΥΥ: Τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με γιατρούς & παρόχους

Επίσης, παρατείνονται και όλες οι συμβάσεις των παρόχων (Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης).

Οι λόγοι για την νέα αυτή παράταση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ιατρών και των άλλων παρόχων για το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τόσο εκτεταμένη συζήτηση με ενεργό το ρόλο, της πρόσφατα θεσμοθετημένης, Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. Στόχος του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους του και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού».