ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ μελετά το υπουργείο Υγείας

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε κάποια από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα.

Το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ μελετά το υπουργείο Υγείας

Σε νόμο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η δυνατότητα να μετακινηθούν φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΦ προκειμένου να στελεχωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Άλλωστε, ο ρόλος των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ περιορίζεται μετά τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) καταγγέλλει την πρόθεση του υπουργού Υγείας να κλείσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σε μία ιδιαίτερα σκληρή επιστολή της στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, εφιστά την προσοχή του στο θέμα και τις επιπτώσεις στους χρονίως πάσχοντες του ενδεχόμενου κλεισίματος των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα για κλείσιμο «δεν έγινε κατορθωτό ούτε να σας δούμε ούτε να σας ακούσουμε».

Μάλιστα, η ΠΟΝ φωτογραφίζει συγκεκριμένο σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας για τη δρομολόγηση της εν λόγω απόφασης. «Η ιστορία του κλεισίματος των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν είναι τωρινή απόφαση. Κάποιος σύμβουλος του Υπουργείου το είχε βάλει βαθιά μες την καρδιά του αρκετούς μήνες πριν. Το ότι είναι φαρμακοποιός, ίσως είναι απλή σύμπτωση», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε συνέδριο της ΠΕΦΝΙ που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στα Ιωάννινα, ο εν λόγω σύμβουλος περιχαρής ανακοίνωνε στους συνέδρους εν μέσω ζητωκραυγών, το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ αιτιολογώντας το ότι δεν μπορούν να λειτουργούν καταστήματα σοβιετικού τύπου σε μια δημοκρατική χώρα».