ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ομαδική αγωγή των γιατρών της Πάτρας για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Να προβούν σε ομαδικές αγωγές κατά των αρμόδιων υπουργείων και του ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τις ληξιπρόθεσμες και τις υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Ομαδική αγωγή των γιατρών της Πάτρας για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στη συνεδρίαση του στις 17 Ιουλίου έκρινε ομόφωνα ότι έχει επέλθει αδιέξοδη κατάσταση όσον αφορά την μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα χρέη των πρώην ταμείων για τα έτη 2009-2011 (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩΝ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, κλπ).

Δεσμευμένα υπέρ ληξιπροθέσμων οφειλών βρίσκονται αδιάθετα περίπου 600 εκ. ευρώ, οι συναρμόδιοι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται -διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια-, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλείται αδυναμία των υπηρεσιών και οι πάροχοι περιμένουν εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο υποσχέσεων και συζητήσεων, πνιγμένοι στα χρέη, σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Επειδή νομικά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του να προβούν σε ομαδικές αγωγές κατά των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΠΥΥ.