ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κοντός: Να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης & ένα ασθενοκεντρικό σύστημα

Την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας την έλλειψη εμπιστοσύνης, να οικοδομήσουμε ένα ασθενοκεντρικό σύστημα και να κερδίσουμε το στοίχημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζήτησε από το βήμα του 13ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ με θέμα « Προσδιορίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα υγείας».

Κοντός: Να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης & ένα ασθενοκεντρικό σύστημα

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημιουργία προγραμμάτων πρόληψης και διάγνωσης ενώ μεγάλη αναφορά έκανε και για το σύστημα πλήρους κάλυψης των ανασφάλιστων που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμα τα Registries για τα πρώτα τέσσερα νοσήματα με την συνεργασία της γενικής γραμματέος του υπουργείου Υγείας κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου.

Τέλος, αναφορικά με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας – ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση- τόνισε ότι η διοίκηση του Οργανισμού ελπίζει να υπάρξουν σύντομα θετικά νέα και να δημιουργήσουμε έναν επαρκή Κανονισμό προς όφελος των ασθενών.

Τέλος, χαρακτήρισε την ομιλία του μέλους Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνου τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπασκόζου, εξαιρετική έκθεση ιδεών.

Διαβάστε ακόμη:

Αναδίπλωση ΕΟΠΥΥ: Δεν είπαμε εμείς για υπερβάσεις 130 εκατ. ευρώ από τις Κλινικές