ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος στον… έλεγχο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών

Νέα πατέντα επινόησε ο ΕΟΠΥΥ για τους ελέγχους των απαιτήσεων που έχουν οι πάροχοι από τον Οργανισμό.

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος στον… έλεγχο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών

Αφού επέβαλε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να πληρώσουν οι ίδιοι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που υποβάλουν προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, τώρα συστήνει επιτροπή που θα ελέγχει τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Ελεγκτών Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα έχει ως σκοπό τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, η ομάδα θα αποτελείται από 10 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα εργάζονται στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και θα απασχολούνται με τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από την Επιτροπή Βέλτιστης Πρακτικής.

Και ο έλεγχος του ελέγχου δε σταματά εδώ.

Οι αποφάσεις της Ομάδας Ελεγκτών Γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα εξετάζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ το οποίο θα αποφασίζει οριστικά για την αποδοχή των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι πάροχοι προκειμένου να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: «Φραγή» σε συνταγές και εξετάσεις ανά ΑΜΚΑ, βάζει η ΗΔΙΚΑ από σήμερα