ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κουρουμπλής για επίσχεση: Ουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας ζήτησε ραντεβού

Απαντήσεις σχετικά με όλα τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της Υγείας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Κουρουμπλής για επίσχεση: Ουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας ζήτησε ραντεβού

Σχετικά με την επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας έσπευσε να διευκρινίσει ότι το υπουργείο ανταποκρίνεται άμεσα, σε διάστημα 2-3 ημερών, στα αιτήματα των φορέων που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας.

Ωστόσο, όπως τονίζει, ουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας ζήτησε ραντεβού, διερωτώμενος γιατί επελέγη να γίνει μία τέτοια κινητοποίηση και μάλιστα αρχές Αυγούστου.

Όπως διευκρίνισε, έχει ήδη ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό να τους καλέσει, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναφορικά με τις πληρωμές του Μαρτίου, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι θα βρεθεί λύση εντός του Αυγούστου. «Όσον αφορά στα εργαστηριακά, η σημερινή ηγεσία προχωρά σε μια νέα σύμβαση, διότι αυτά τα πάρτι που γίνονταν στο χώρο αυτό πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε με νόημα.

Ολόκληρη η δήλωση

«Όποιος φορέας, που εμπλέκεται στο χώρο της υγείας, μας ζητήσει ραντεβού, ενώ παλαιότερα περνούσαν μήνες για να τους δουν οι υπουργοί, εμείς τους βλέπουμε μέσα σε δύο - τρεις ημέρες από το αίτημα.

Ουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας μας ζήτησε ραντεβού. Ούτε από εμένα, ούτε από από τον αναπληρωτή υπουργό, ούτε από τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, ούτε καν από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα πώς θυμήθηκαν να γίνει μια τέτοια κινητοποίηση και μάλιστα αρχές Αυγούστου είναι ένα θέμα.

Ζήτησα από τον αναπληρωτή υπουργό να τους καλέσει και να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν και να δούμε τι συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία. Σε ό,τι αφορά στις πληρωμές του Μαρτίου νομίζω ότι θα βρεθεί λύση μέσα στον Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά σε αυτά που ζητούν εδώ και τέσσερα - πέντε χρόνια -έστω κι αν τα θυμήθηκαν πολύ αργά-, είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί.

Όσον αφορά στα εργαστηριακά, η σημερινή ηγεσία προχωρά σε μια νέα σύμβαση, διότι αυτά τα πάρτι που γίνονταν στο χώρο αυτό πρέπει να σταματήσουν.»