ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Νέες απειλές και επιθέσεις από Άδωνι σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ

«Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών, αυτούς που τους γέννησαναπλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας ΆδωνιςΓεωργιάδης, ρίχνοντας και πάλι λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του.
Νέες απειλές και επιθέσεις από Άδωνι σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ

«Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών, αυτούς που τους γέννησαναπλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ρίχνοντας και πάλι λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του.

Λίγες ώρες πριν την πανιατρική συγκέντρωση έξω από τουπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σεραδιοφωνική του συνέντευξη εκτόξευσε και πάλι απειλές εναντίον των γιατρών ΕΟΠΥΥ σεπερίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, όπωςέχουν εξαγγείλει.


Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ανσυνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οιπολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμιαπερίθαλψη».


«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ογιατρός να απεργεί το πρωι και το βράδυ να εχει ιατρείο και να πληρώνεται αποτον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στουςάλλους συμβεβλημένους γιατρούς» επισήμανε.


«Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σεπερίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσωστο θέμα της διαθεσιμότητας. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για τοαν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επίτης αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλουςπολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι» διεμήνυσε.


Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥ «ζήτησαν ναδεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα.Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τουςυπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτώναυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».