ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: ναι στην μεταρρύθμιση - συμβάσεις με όλους

Ναιστην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ,  λένε οι γιατροί του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να κάνουνσυμβάσεις μαζί του.
ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: ναι στην μεταρρύθμιση - συμβάσεις με όλους

Ναιστην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, λένε οι γιατροί του Οργανισμού, οι οποίοισυμφωνούν με την εξέλιξη του ρόλου του σε αγοραστή, προσθέτοντας ότι αναμένουν ουσιαστικέςμεταρρυθμίσεις για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Οιγιατροί μάλιστα ζητούν από τον Υπουργό Υγείας την άμεση συγκρότηση ομάδαςΕργασίας – Επιτροπής για την εξέταση θεσμικών θεμάτων μεταξύ Υπουργείου Υγείας,ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ καθώς επίσης και την έναρξη διαπραγμάτευσης γιατις νέες συμβάσεις των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Στιςπαρατηρήσεις της Ένωσης των γιατρών (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ) αναφέρονται τα εξής ακόμη:

«Ημετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας είναι ορθή.

Η σωστή εφαρμογή του γενικού πλαισίου που περιγράφεται στο πρόσφατονομοσχέδιο θα μπορέσει να εξασφαλίσει την καθολική πρόσβαση των πολιτών σεαναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

ΟΕΟΠΥΥ πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να κάνουνσυμβάσεις μαζί του. Στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ, που δεν θα επιλέξουν τηνπλήρη και αποκλειστική απασχόληση, πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα νασυμβληθούν άμεσα με τους ίδιους όρους που ισχύουν για το σύνολο τωνσυμβεβλημένων.

ΗΈνωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους, ασθενείς καιιατρούς. Τα κέντρα υγείας είναι ανάγκη να λειτουργούν σε 24ωρη βάση καινα αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης, μαζί με τους συμβεβλημένους, προς τανοσοκομεία. Η αμοιβή των ιατρών θα πρέπει να παραμείνει κατά πράξη καιπερίπτωση. ΟΧΙ στην ισοπεδωτική αμοιβή με αντιμισθία. Κατάργηση τουπλαφόν των 200 επισκέψεων. Συμμετοχή στην κλινική επίσκεψη, όπωςεφαρμόζεται ήδη στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία. Κεντρικός πυλώναςπρέπει να είναι ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με τις δομές του ΠΕΔΥ. Τέλος στοεπίπεδο της χρηματοδότησης είναι απόλυτη ανάγκη να δωθεί το 15% τουπροϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ στην ΠΦΥ.

Περιμένουμεουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ελπίζουμεσε ένα πραγματικό διάλογο με ειλικρινείς και ξεκάθαρες προθέσεις».