ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Υπογράψτε με τις ελεγκτικές εταιρείες, αλλιώς δεν πληρώνω!

Με «στάση πληρωμών» απειλεί ο ΕΟΠΥΥ αν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας δεν  υπογράψουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.
ΕΟΠΥΥ: Υπογράψτε με τις ελεγκτικές εταιρείες, αλλιώς δεν πληρώνω!

Με «στάση πληρωμών» απειλεί ο ΕΟΠΥΥ αν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας δεν υπογράψουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.


Η πληροφορία αυτή έχει θορυβήσει γιατρούς, εργαστήρια, κλινικές και γενικώς του παρόχους υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις με τις συγκεκριμένες εταιρείες, προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο υποτιθέμενος διάλογος για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.


Η Πανελλήνια Ένωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – ΕΟΠΥΥ, το πανελλήνιο σωματείο γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που περιλαμβάνει ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, στηρίζει την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για επίσχεση εργασίας των γιατρών και των εργαστηρίων από τις 12 Μαίου.


Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ζητούν:


1) τη μη εφαρμογή του clawback για το 2014 και πέρα, θέτοντας κόκκινη γραμμή, κάθε παραπεμπτικό που εκδίδεται εντός του κλειστού προϋπολογισμού και εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο.


2) τη σύναψη συμβάσεων με όσους το επιθυμούν (συλλογικών δια μέσου των Ιατρικών συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ)


3) τη μη φορολόγηση των μη εισπραχθέντων ποσών στα έσοδα του 2013, για τα οποία ποσά θα κοπούν πιστωτικά τιμολόγια το 2014 (clawback του 2013).


4) ο κλειστός προϋπολογισμός των 328 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προβλεφθεί το 2014 για το ετήσιο σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων και των ιατρικών πράξεων, να αναπροσαρμοστεί, βάσει των περσινών δαπανών του 2013 στις πραγματικές ανάγκες, και να κατανεμηθεί ανά ειδικότητα κι ανά νομό, με προσδιοριζόμενο όριο δαπάνης ανά πάροχο/εργαστήριο.



Διαβάστε επίσης


SOS εργαστηρίων: ο προϋ/σμός του ΕΟΠΥΥ εξαντλείται

Άδωνις: κανένας πάροχος δεν εξαιρείται από το clawback

Όλοι οι εργαζόμενοι από τα εργαστήρια στην επίσχεση εργασίας