ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ένα βήμα πριν την πρώτη διακοπή σύμβασης με ιδιωτική κλινική

Πρόκειται για μεγάλη μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση της οποίας θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ: Ένα βήμα πριν την πρώτη διακοπή σύμβασης με ιδιωτική κλινική

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ιδιωτική μαιευτική κλινική απέστειλε e-mail στον Οργανισμό με περιπτώσεις ασθενών που καλούνται να πληρώσουν το σύνολο του κόστους για τις υπηρεσίες υγείας που τους παρασχέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας την εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως είχαν ανακοινώσει, η παροχή υπηρεσιών συνεχίστηκε κανονικά και με αποζημίωση μέσω του ΕΟΠΥΥ για τους ασθενείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών.

Στον «χορό» των επισχέσεων παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μπαίνουν από την Τετάρτη και οι γενικές και ψυχιατρικές κλινικές της χώρας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης του κλάδου, ζητώντας την καταβολή των ποσών που τους οφείλονται.

Με το ίδιο αίτημα αρχίζουν επίσχεση υπηρεσιών την ερχόμενη εβδομάδα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα, τα ιδιωτικά εργαστήρια, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί.