ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Επιτάχυνση των πληρωμών σε γιατρούς και εργαστήρια

Την επιτάχυνση των πληρωμών ιατρών και εργαστηρίων του Ιουνίου 2017 και εφεξής, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. 

ΠΙΣ: Επιτάχυνση των πληρωμών σε γιατρούς και εργαστήρια

Επίσης, ο ΠΙΣ ζήτησε για μία ακόμη φορά την απόσυρση των εγκυκλίων που δημιουργούν κωλύματα στην ιατρική λειτουργία, προβλήματα στη περίθαλψη των πολιτών και σύγχυση στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να καλέσει σε συνεργασία τις Ομοσπονδίες και την Ένωση των συμβεβλημένων ιατρών προκειμένου, και με τη συμβολή του Π.Ι.Σ., να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχος, η λειτουργία των ιατρών μέσα στο σύστημα, χωρίς κωλύματα και περιορισμούς, αλλά με κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, και η σωστή περίθαλψη των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ κάλεσε τέλος τον ΕΟΠΥΥ, να τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους ιατρούς και τα εργαστήρια, όπως πράττουν άλλωστε και όλοι όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Χάος με τις επισκέψεις στους γιατρούς του Οργανισμού

ΠΙΣ: Σύσκεψη για την πολιτική υγείας, στη νησιωτική Ελλάδα