ΦΑΡΜΑΚO

Χ. Παπανικολάου: Εμπιστοσύνη στα ελληνικά γενόσημα

Στην ανάγκη για καλύτερη διαχείριση των νοσοκομείων της χώρας και γενικότερα των οικονομικών της υγείας, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας κυρία Χριατίνα Παπανικολάου, μιλώντας στο Συνέδριο «Θεραπευτική Συμμαχία».

Χ. Παπανικολάου: Εμπιστοσύνη στα ελληνικά γενόσημα

Μάλιστα η κυρία Παπανικολάου έκανε σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία, προσθέτοντας ότι παρά το μέγεθος της χώρας, ο αριθμός των νοσοκομείων της είναι λελογισμένος!

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας αναφερόμενη ακόμη στο θέμα των γενοσήμων επεσήμανε ότι έχουμε ποιοτικά ελληνικά γενόσημα φάρμακα και θα πρέπει να τα εμπιστευτούμε!

Η κα. Χ. Παπανικολάου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη του δημόσιου συστήματος διαλειτουργικότητας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας. Η γεν. γραμματέας του υπουργείου ανακοίνωσε ότι οι πρώτες εφαρμογές θα ξεκινήσουν από την ΗΔΙΚΑ στο τέλος Ιουνίου με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή.

Το Συνέδριο «Θεραπευτική Συμμαχία» είναι μια πρωτοβουλία της Boussias Communications, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Health Daily και την Get2Work, με την επιστημονική υποστήριξη της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και με χορηγό επικοινωνίας το onMed.gr.

Διαβάστε επίσης
Η ιδιαίτερη και κρίσιμη σχέση γιατρού & ασθενή σε ένα Συνέδριο