ΦΑΡΜΑΚO

Κρίσιμες εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Οι φαρμακοποιοί καλούνται το Σάββατο 14 Ιουνίου να αναδείξουν το νέο πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Κρίσιμες εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Η μάχη αναμενέται πολύ σκληρή καθώς τη θέση του προέδρου του ΠΦΣ διεκδικούν δυο ισχυρά ονόματα του συνδικαλισμού , που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο – τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με βασικές διαφορές πλέον.

Ο νυν πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος επί 16 χρόνια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, και ο πρόεδρος επί 18 χρόνια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Αν και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, ο κ. Κ. Λουράντος τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει διαφοροποιηθεί από το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα, στον πρόσφατο ανασχηματισμό είχε ειπωθεί ότι μία από τις αιτίες απομάκρυνσης του Άδωνι Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας ήταν ότι «έκανε τον Λουράντο Συριζαίο».

Στις εκλογές μετέχουν συνολικά 11 συνδυασμοί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει 174 τακτικούς αντιπροσώπους και 167 αναπληρωματικούς από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας.