ΦΑΡΜΑΚO

4.000 χαμένες θέσεις εργασίας στο φάρμακο την τελευταία τριετία

Την «βόμβα» ότι την τελευταία τριετία χάθηκαν 4.000 θέσεις εργασίας από τον χώρο του φαρμάκου, εκτόξευσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΦ και διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της φαρμακευτικής ΕΛΠΕΝ κ. Βασίλης Πενταφράγκας, μιλώντας στο συνέδριο του Athens Health Forum χθες, στο συνεδριακό Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

4.000 χαμένες θέσεις εργασίας στο φάρμακο την τελευταία τριετία

Μάλιστα ο κ. Πενταφράγκας επικαλέστηκε στοιχεία από την Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, τα οποία δείχνουν ανάγλυφα τις δύσκολες ημέρες που έχει βιώσει ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας τα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου. Παρόλα αυτά, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας σημείωσε.

Αναφορικά με τα γενόσημα, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι με τον τρόπο που προβλήθηκαν, έπληξαν τελικά τα ίδια τα γενόσημα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό φάρμακο είναι η λύση που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Όσον αφορά το κομμάτι των περικοπών, ο κ. Πενταφράγκας, υποστήριξε ότι υπάρχει μια καλβινστική εμμονή της τρόικας σε περικοπές, σημειώνοντας ότι δεν είμαι κατά του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας αλλά κατά της τρόικας και των εμμονών της.
Επεσήμανε ακόμη, ότι ως κλάδος, «Δε θέλουμε τρικλοποδιές. Δε θέλουμε προτιμησιακό καθεστώς. Μιλάμε για ελληνικής παραγωγής φάρμακο, το οποίο είναι η λύση στο θέμα της δαπάνης».

Η οποιαδήποτε πολιτική που θέλει να προωθήσει γενόσημα, απαιτεί
- Συνειδητή επιλογή γιατρού
- Συναίνεση ασφαλισμένου
- Να μη χάνει ο φαρμακοποιός

Από τις παραπάνω πολιτικές, δεν ισχύει καμία σήμερα, κατέληξε ο κ. Πενταφράγκας.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν ο Βορίδης συνάντησε την φαρμακοβιομηχανία: θα υποκύψει στην τρόικα και ο ίδιος;